На Ђурђевграду почело обиљежавање славе града

Зворник, 08.08.2018. године

Данас се обиљежава крсна слава нашег града – Света Петка Трнова. Свечаност је почела  литургијом у Цркви Свете Петке Трнове на Ђурђевграду коју је служило локално свештенство.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић честитао је суграђанима славу пожељевши да се још дуго прославља и увијек буде симбол заједништва, поштовања и љубави међу свим људима на овим просторима.

– Славе су увијек прилика да се окупе чланови породица, пријатељи и родбина. И наш град је једна велика породица и очекујем данас да покажемо ниво нашег заједништва, самопоштовања и поштовања према свакоме, јер само тако можемо правити резултате какве смо правили до сада и ићи напријед – поручио је Стевановић.

На Ђурђевграду данас је обиљежена и крсна слава Храма Свете Петке Трнове.

У оквиру обиљежавања крсне славе града Зворника у Храму Светог Јована Крститеља вечерас ће бити служена света литургија, након чега ће проћи свечана литија кроз град коју ће3 предводити владика зворничко-тузлански Фотије. Код централног споменика погинулим борцима Војске Републике Српске биће служен помен, а потом ће на платоу испред Касине бити обављено ломљење славског колача, те одржана Свечана академија у славу Светој Петки на којој ће бесједити Тихомир Станић и учествоваће Прво зворничко пјевачко друштво „Изворник“.

3