Foto: Rade Jokić / RAS Srbija

Turistička organizacija iz Zvornika otvorila je mobilnu suvenirnicu u prostorijama „Pošte Srpske“ u ovom gradu. Tako su informacije o turističkim potencijalima Zvornika i okoline postale dostupne većem boju posetilaca.

Ovo je posebno značajno ako se zna da Zvornik stalno beleži porast broja turista, ali i noćenja u hotelima i drugim vidovima smeštaja.

Prema rečima Slavice Andrić, direktora Turističke organizacije Zvornik prošle godine je bilo osam odsto više noćenja, a pretprošle godine čak 20 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

– Povećanje broja turista i noćenja nije samo evidentan u letnjim mesecima nego i tokom cele godine. To se odnosi na jeftiniji smeštaj, a posebno na smeštaj po principu „stan na dan“. Ovi turisti ne biraju jeftiniji smeštaj zbog cene nego i zbog činjenice da mogu da probaju gastro ponude u drugim objektima, a da više dana uživaju u miru jednog objekta – ističe Andrićeva.

Ona kaže da pri posetama Zvorniku prednjače turisti iz regiona.

– Pored njih imamo dosta poseta iz drugih zemalja. Dolazi i dosta naših radnika na radu vani, a povećan je i broj turista iz azijskih zemalja koji tokom poseta zemljama regiona dolaze u jedan ugostiteljski objekat u Zvornika da isprobaju gastronomsku ponudu – ističe Andrićeva.

Zvorničko jezero veliki potencijalFoto: Rade Jokić / RAS Srbija
Zvorničko jezero veliki potencijal

Kaže da je Zvornik mesto u koje najčešće dolaze turisti u prolazu. – Zvornik se nalazi na raskrsnici puteva Beograd-Sarajevo, pa imamo dosta gostiju koji ovde svraćaju na dnevnoj bazi, da se odmore, ručaju, popiju kafu. Među njima ima i grupa koji su zainteresovani za našu tvrđavu, vožnju Zvorničkim jezerom, a jedan hotelijer i kajak klub imaju organizovan prevoz čamcima i splavovima što je za goste zaista atrakcija – kaže Andrićeva.

Ona kaže da bi trebalo više uložiti u tvrđavu kako bi se zaštitila i postala atraktvinija za turiste.

Andrićeva je dodala da su u planu još četiri mobilne suvenirnice koje će biti postavljene u renomiranim ugostiteljskim objektima.

– Uradićemo edukaciju osoblja u pošti i ugostiteljskim objektima kako bi znali da objasne gostima koji su naši potencijali i šta da obiđu. Sve ovo bi trebalo značajno da unapredi našu ponudu i omogući da što više turista ostane duže ili dođe ponovo u naš grad – istakla je Andrić.

Slavica AndrićFoto: Rade Jokić / RAS Srbija
Slavica Andrić

Miroslav Vasiljević iz marketinga „Pošta Srpske“ istakao je da je korist od ove suvenirnice obostrana.

– Drago nam je da smo deo ovog velikog projekta za Zvornik, a pošto radimo do 20 časova veća je šansa da turisti dobiju informaciju o znamenitostima Zvornika – istakao je Vasiljević.

Saradnja sa Malim Zvornikom

Nakon rekonstrukcije mosta koji spaja dva Zvornika, most će biti gotov turistički proizvod, pa će uz podzemni grad Karađorđevića i Zvorničku tvrđavu biti odličan deo šire turističke ponude.

– U planu je i da se povežemo sa Turističkom organizacijom iz Malog Zvornika, preko Drine, i imamo jedinstvenu ponudu za ove lokacije – istakla je Andrić.

<!–

Notification trigger paragraph test

–>