Меморијални турнир окупио 31 шахисту

Зворник, 02.08.2018. године

У оквиру традиционалне манифестације „Зворничко љето“ данас је игран Меморијални шаховски турнир „Боро Вукајловић“. Ове године турнир се одржава петнаести пут заредом и окупио је 31 шахисту међу којима и велемајсторе, интермајсторе и мајсторе ФИДЕ.

Турнир је отворио замјеник градоначелника Зворника Бојан Ивановић који је поздравио све учеснике и зажелио им успјех у такмичењу.

Предсједник зворничког Шаховског клуба „Дрина“  Владо Мићић рекао је да су шахисти који се данас такмиче из Братунца, Бијељине, Брчког и Зворника, те из Љубовије, Малог Зворника, Лознице и Шапца.

Мићић је истакао да се на овај начин сјећају и одају пошту Бори Вукајловићу, свом некадашњем најбољем играчу, предсједнику клуба и великом шаховском заљубљенику, који је изгубио живот као припадник Војске Републике Српске.

Мићић је искористио прилику и да се захвали Граду Зворнику и градоначелнику Зорану Стевановићу без чије помоћи, како је рекао, не би могли организовати овај препознатљиви турнир који спада у јаку категорију.

4