Лукач и Стевановић оцијенили да је сарадња Полицијске управе и Градске управе веома добра

29.03.2019. године

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач посјетио је данас Зворник гдје је у разговору са градоначелником Зораном Стевановићем оцијенио да је сарадња између Полицијске управе Зворник и Градске управе Зворник веома добра и на високом нивоу.

– Данас, поред обиласка Полицијске управе Зворник, имам задовољство да разговарам и са градоначелником Зворника.  Имали смо различите, веома занимљиве теме, а прије свега морам да похвалим веома добру сарадњу између Полицијске управе и Града Зворника. Захваљујући градоначелнику и начелнику ПУ та сарадња је на веома високом нивоу и то се види кроз све аспекте наше комуникације и односа. Такође смо разговарали о могућности успостављања видео надзора на подручју града Зворника, заједничким средствима и заједничким напорима. То је веома значајно, не само за МУП, већ и за град Зворник. Видео надзор ће нам омогућити да контролишемо све оне негативне ствари које се знају појавити у свим градовима, али МУП-у то служи и за неке истраге кривичних дјела која се дешавају. Надам се да ће то такође допринети и једном превентивном дјеловању тако да сви они који су спремни да раде прекршаје или кривична дјела на подручју града одустану од тога – рекао је Лукач.

Градоначелник Стевановић се захвалио на данашњој посјети оцијенивши састанак веома успјешним.

– Ја сам посебно захвалан на заједничком закључку да се показало оправданим што смо прије неколико година издвојили, тада Центар јавне безбједности, а данас Полицијску управу, из  Полицијске управе Бијељина. Желио бих истаћи нашу одличну сарадњу са Полицијском управом Зворник, мислим да и бројке и проценти говоре да они свој посао одлично раде, а желим истаћи  и да смо заједно творци још једног пројекта, можда први у БиХ у оквиру којег ми смо формирали једно тијело за превентивно дјеловање локалне заједнице у спречавању екстремизма и тероризма  – нагласио је градоначелник.

Он је подсјетио да је Градска управа поставила видео надзор у граду прије седам година, али да је потребно извршити замјену камера савременијим и са квалитетнијим снимцима, тако да сваки детаљ буде уочљив, као и да се повећа број камера тако што ће бити постављене на нове локације, а у циљу веће безбједности и олакшавања рада припадницима МУП-а.

3