Концертом Ане Бекуте завршено „Зворничко љето 2017“

kontsertom-ane-bekute-zavrsheno-zvornichko-leto-2017

Зворник, 09.08.2017. година

„Зворничко љето 2017“ завршено је синоћ концертом Ане Бекуте пред више од 10.000 Зворничана и гостију из других градова.

„Од срца вас поздрављам и хвала вам што сте вечерас ту, хвала организаторима и хвала што је мени припала част да затворим ову манифестацију, на овај лепи дан, Свету Петку Трнову – рекла је, ступајући на бину, Бекута.

Она је додала да зворничка плажа пружа диван амбијент, те напоменула да није први пут у Зворнику и да се увек сети дана када је наступала у хотелу „Видиковац“.

Синоћни концерт имао је бројну публику, а као и претходних пет био је уживање за све који су били на зворничкој плажи.

Јуче је обиљежена и крсна слава града Зворника литургијом у Цркви Свете Петке Трнове на Ђурђевграду, вечерњом службом у Храму Светог Јована Крститеља и свечаном литијом. На платоу испред „Касине“ градоначелник Зворника Зоран Стевановић и свештеник Видоје Лукић  сломили су славски колач, након чега је одржана Свечана академија у славу Светој Петки.

На „Зворничком љету“ наступили су и Зорица Брунцлик, „Ван Гог“, „Атомско склониште“, „Министарке“ и „Бла Бла“ бенд. Планиран је био и концерт Николе Роквића , али је отказан због јаког вјетра и кише који су причинили знатну штету на бини и опреми.

Поред концерата на градској плажи, традиционална манифестација имала је и друге садржаје, Регату, „Зворнички котлић“, Меморијални турнир у шаху „Боро Вукајловић, сусрет „Људи и мостови“, Ревију представа Позоришта младих Зворник, „Биоскоп на отвореном“, „Вече афоризама“, а отворена је  и Изложба слика Зворничанина Споменка Ђекића.

Приликом отварања „Зворничког љета“ представљена је и Кулиса која ће Зворничанима и посјетиоцима служити за фотографисање.

Током традиционалне манифестације зворнички угоститељи су могли да раде дуже, а у граду се у вечерњим и ноћним сатима, поред гужве на градској плажи, на сваком кораку видјеле  улице пуне људи које су привукли догађаји у оквиру „Зворничког љета“.

Градоначелник Стевановић најавио је и сљедеће, 18. по реду „Зворничко љето“ уз позив  суграђанима да дају приједлоге и идеје како да овој манифестацији обиљежимо пунолетство тако да буде другачије и свечаније од досадашњих обиљежавања.

3