Конкурс за суфинансирање трошкова једне процедуре вантјелесне оплодње

Датум: 30.08.2018. године

Градска управа Зворник расписала је Јавни конкурс за суфинансирање трошкова једне процедуре вантјелесне оплодње за шта ће из градског буџета бити издвојено 20.000 КМ.

Право на додјелу новчаних средстава за суфинансирање трошкова једне процедуре вантјелесне оплодње могу остварити породице које су обавиле двије процедуре на терет средстава обавезног здравственог осигурања признате од Фонда здравственог осигурања Републике Српске, породице које су финансирале двије процедуре из сопствених средстава и које имају пријављено пребивалиште на територији града Зворника.

Конкурс је објављен на огласној табли Градске управе Зворник и званичној интернет страници www.opstina-zvornik.org.

Захтјев за додјелу средстава за суфинансирање трошкова једне процедуре вантјелесне оплодње може се поднијети до 13. септембра 2018. године.

Градска управа Зворник осам година заредом издваја средства за ову намјену, што је једна од мјера у оквиру пронаталитетне политике. У претходних седам година за ове намјене издвојено је 150.000 марака. Средства су користила 34 брачна пара и рођено је 9 беба.

Поред суфинансирања једне процедуре вантјелесне оплодње, из буџета Града Зворника  годишње се издваја око 80.000 КМ за прво и друго рођено дијете када је мајка незапослена  (једнократно у износу од 200 КМ), као и за треће и четврто рођено дијете (једнократно у износу од 500 КМ).

Све информације могу се добити и путем телефона бр. 056/232-345.

https://www.opstina-zvornik.org/2018/08/30/javni-konkurs-za-dodjelu-novcanih-sredstava-za-sufinansiranje-troskova-jedne-procedure-asistirane-reprodukcije-vantjelesne-oplodnje-2/

1