Концертом Неде Украден завршено 18. „Зворничко љето“

Зворник, 09.08.2018.године

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић рекао је синоћ, на затварању „Зворничког љета да је било несвакидашње, самим тим што му је ове године био осамнаести рођендан.

– Срећан сам што је Зворник у протеклих седам дана био центар шире регије, што је, нарочито у вечерњим сатима, у нашем граду било много људи из околних градова и Зворничани су још једном показали да су добри домаћини. Поставили смо једну високу љествицу и мислим да је Зворник као град стао у ред са много већим срединама. Хвала свима на доприносу, а највише нашим суграђанима који су са нама провели свако вече овдје на обали Дрине и показали да сваки извођач у Зворнику има своју публику. Остаје нам да суграђанима поручимо да воле свој град и да буду уз нас и наредне године – рекао је Стевановић.

Посљедње вече на љетњој бини на градској плажи концерт је одржала Неда Украден која је изразила задовољство што послије 11 година поново наступа пред зворничком публиком.

– Све ми овдје изгледа велелепно, предивна је ноћ, предиван амбијент, публика је јако расположена, чим је дошла у оволиком броју, и ја такође – рекла је Украден која је додала да у својој дугој каријери има јако пуно пјесама те да ће пјевати оне из најстаријих дана па до најновијих хитова.

Украден је нагласила да је изузетно срећна што је послије 11 година поново у Зворнику, те да јој је  драго да је, како је истакла, са дивним Зворничанима и људима који су дошли из других градова.

Током седмодневне манифестације концерте су одржали Здравко Чолић, Милица Тодоровић, „Неверне бебе“, „Апсолутно романтично“, Никола Роквић и Митар Мирић.

Нашом ријеком запловила је „Дринска регата“, Сликарска радионица „Палета“ имала је своју колонију, одржан је Меморијални шаховски турнир „Боро Вукајловић“, Гусларско вече, вече плеса „Расплесани плато“, „Зворнички котлић“, сусрет на мосту „Људи и мостови“, „Етно тржница“, док је на Ђурђевграду одиграна позоришна представа „Зидање Скадра“. Било је уприличено и књижевно вече уз промоцију књиге Славка Тадића „Трновица у доњем Подрињу“.

Јуче је по посебном програму обиљежена слава града Света Петка Трнова.

Генерални покровитељи манифестације били су Кабинет предсједника Републике Српске Милорада Додика и Влада Републике Српске на челу са премијером Жељком Цвијановић. Организатор и покровитељ је Град Зворник, а свој допринос дали су бројни спонзори и пријатељи манифестације.

4