Клокић уручио Стевановићу значајно признање

Зворник, 30.04.2018. године

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Златан Клокић уручио је данас градоначелнику Зворника Зорану Стевановићу признање ТОП 10 Микро градова будућности по основу ниских оперативних трошкова за покретање бизниса. Клокић је истакао да се ради  о награди која је веома значајна за град Зворник и читаву Републику Српску, а коју додјељује свјетски признати часопис „Фајненшл Тајмс“ (The Financiаl Times).

– Награда граду Зворнику додијељена је у категорији трошковне ефикасности. Ова награда представља својеврсну промоцију града Зворника као мјеста које је повољно за страна улагања када су у питању трошкови почетка пословања привредних субјеката, али је и промоција Републике Српске, као мјеста гдје се може улагати – рекао је Клокић.

Градоначелник Стевановић је подсјетио да већ 10 година Градска управа спроводи активности како би се у Зворнику створио што повољнији амбијент за пословање.

– Прије 10 година Зворник је био пионир на овим  просторима као Градска управа у којој се дозвола за покретање предузетничког бизниса добија у истом дану када предате сву документацију. Поред тога, имали смо најповољнију скалу пореза на непокретности, ослободили смо наше предузетнике разних такси. Такође, за инвеститоре који се одлуче за улагања у наш град одређујемо и референта који ће му бити на услузи практично 24 часа да му помогне да се све административне баријере, ако се појаве, рјешавају у току дана. Захвалан сам Министарству за економске односе и регионалну сарадњу и министру Клокићу на данашњој посјети и што је са нама подијелио задовољство поводом овог признања које нам пуно значи, јер видимо да је препознато какав  амбијент стварамо и да је Зворник добро мјесто за инвестирање и покретање сопственог бизниса – истакао је Стевановић.

Клокић и Стевановић су по завршетку састанка у Градској управи Зворник обишли  Компанију „Зеохем“ која је, према градоначелниковим ријечима, у посљедњих неколико година највећа „гринфилд“ инвестиција.

Швајцарска фирма „Зеохем“ је у Зворнику купила парцелу, припремила сву документацију, добила грађевинску дозволу, изградила фабрику, запослила људе и почела производни процес.

– „Зеохем“ је свијетао примјер сарадње Градске управе и инвеститора – рекао је Стевановић који је изразио увјерење да ће у Зворнику сличних примјера какав је „Зеохем“ бити и у будућности.

4