Изложба и састанак у оквиру пројекта „Интегрисана социо-економска подршка жртвама мина у БиХ”

20.03.2019. године

У Зворнику ће у четвртак, 21. марта, бити  отворена Изложба радова умјетника са и без инвалидитета насталих на ликовној колонији ““Говоримо о способностима!”, која је августу 2018. године организована у Бањалуци. Ликовна колонија и изложбе умјетничких радова насталих на ликовној колонији имају за циљ да промовишу права, капацитете и креативне потенцијале преживјелих од мина и особа са инвалидитетом и да подигну свијест јавности о специфичним питањима о утицају мина и инвалидности.

Поред Изложбе биће организован и иницијални састанак групе узајамне подршке жртава мина у сарадњи са Центром за ментално здравље и Центром за физикалну рехабилитацију

Састанак ће бити одржан у Центру за ментално здравље Дома здравља Зворник, са почетком у 10:00 часова, док је отварање Изложбе планирана у 12:00 часова у Дому омладине.

Изложба и састанак реализују се у оквиру пројекта „Интегрисана социо-економска подршка жртвама мина у БиХ” који проводе Невладина организација „Ворлд вижн“ /World Vision/ у партнерству с Организацијом ампутираца Републике Српске „УДАС“, са циљем социо-економског оснаживања и интеграције жртава мина и њихових породица у 11 минама угрожених општина у БиХ, међу којима је и Зворник.

Пројекат је финансиран од Европске уније и суфинансиран од „Ворлд вижна“ Аустрија и партнерских општина, укључујући и град Зворник.

2