Ивановић са Михајловићем разговарао о активностима Црвеног крста

Зворник, 11.04.2018. године

Замјеник градоначелника Зворника Бојан Ивановић примио је данас генералног секретара Црвеног крста Републике Српске Ђоку Михајловића са којим је разговарао о активностима које Црвени крст реализује на територији града Зворника.

Ивановић је истакао да је досадашња сарадња Градске управе Зворник и републичког Црвеног крста била на изузетно високом нивоу, а на добробит свих грађана.

– Ми подржавамо све овакве и сличне активности које спроводи Црвени крст.  Са задовољством могу истаћи да је досадашња сарадња Град Зворника и Црвеног крста била изузетно добра и очекујемо да тако буде и убудуће – рекао је Ивановић.

Михајловић се захвалио на данашњем пријему током којег је похвалио однос Града Зворика према свему ономе што ради Црвени крст.

– Знамо да у овом граду још увијек има минских поља и да још увијек постоји опасност од нових страдања. Зато Црвени крст у свом Програму упозоравања на опасности од мина предузима битне кораке који прије свега подразумијевају едукацију ученика о опасностима од минско-експлозивних средстава и о томе како се понашати у одређеним ситуацијама. Ове активности подразумијевају и постављање заштитних ограда око загађених површина, али и опремање  дјечијих игралишта чиме обезбјеђујемо простор гдје се дјеца могу састајати и играти, управо да не би залазили у подручја која носе ризике – рекао је Михајловић.

Михајловић је истакао да су ове активности врло значајне те да ће их предузимати и у наредном периоду.

3