Иванцов уручио спортску опрему фудбалерима „Будућности“ у Пилици 

13.02.2019. године

Његова екселенција амбасадор Руске Федерације у БиХ Петар Иванцов уручио је јуче у Пилици  30 комплета фудбалске опреме за младе фудбалере локалног Фудбалског клуба „Будућност“.

Домаћин овог догађаја био је градоначелник Зворника Зоран Стевановић, а присуствовали су му и помоћник министра породице, омладине и спорта Републике Српске Драган Јаћимовић, замјеник Генералног секретара Олимпијског комитета Русије Јуриј Јуријев,   замјеник градоначелника Зворника Бојан Ивановић, златни учесник Зимских олимпијских игара 1984. године у Сарајеву Сергеј Фокичев, чланови Олимпијског комитета Руске Федерације, те посланик у Народној скупштини Репубике Српске из Пилице Обрен Марковић који је и предсједник ФК „Будућност“.

Амбасадор је изразио велико задовољство што са сарадницима уручује спортску опрему фудбалерима из Пилице, истовремено се захваливши Јаћимовићу, Стевановићу и Марковићу на присуству овој церемонији.

– Ово је једна од важних епизода у пријатељству између Русије и Републике Српске и мени би било драго да има што више оваквих манифестација. Желим да истакнем да се ово десило у оквиру Европског олимпијског фестивала младих, то је манифестација која је зближила и ујединила све народе – истакао је Иванцов.

Јаћимовић се захвалио амбасадору Иванцову, као и градоначелнику на подршци Фудбалском клубу „Будућност“.

– Ова помоћ фудбалерима „Будућности“ наставак је сарадње између Владе Републике Српске и Руске Федерације, у овом случају у спорту. Влада Републике Српске је прошле године дочекала шахисте из Руске Федерације, као и рукометаше на турниру у Добоју и надам се да ће ова сарадња наредних година бити подигнута на још виши ниво – рекао је Јаћимовић.

Градоначелник Стевановић је изразио задовољство што је делегација Руске Федерација са Иванцовим на челу, како је рекао, баш у Пилици и баш на стадиону који се зове „Будућност“.

– Посебно ми је задовољство што смо у посјети Фудбалском клубу „Будућност“, за будућност добрих односа међу људима, спортистима и градовима из Руске Федерације, као и свим народима на овим прсторима, прије свега у БиХ.  Ово је наставак наше сарадње са људима и градовима из Руске Федерације, јер смо недавно у Зворнику потписали Споразум о братимљењу са подмосковским градом Кољчугино који ће делегација нашег града посјетити у јулу ове године. Мислим да је право вријеме да наше односе са руским народом учвршћујемо и појединачно и институционално – рекао је Стевановић.

Уоквиру посјете амбасадора Иванцова са сарадницима Пилици организован је и обилазак споменика погинулим борцима из посљедњег, али и из Другог свјетског рата.

– У Другом свјетском рату заједно са Армијом Русије ослобађали смо ове просторе од најезде фашизма и то је дио велике заједничке историје наша два народа – напоменуо је Стевановић захваливши се на поклонима који значе много више од њихове материјалне вредности.

Марковић је нагласио да је посјета делегације из Руске Федерације један од највећих дана у историји Пилице.

–  Срећни смо што су нам донијели опрему за фудбалере, а нарочито јер су дошли лично да је уруче. Захваљујем се и Влади Републике Српске и нашем градоначелнику, његовом замјенику, на свему што је урађено на простору наше мјесне заједнице. Ова опрема која је врло квалитетна олакшаће рад фудбалерима „Будућности“ која се такмичи у Другој лиги и свакако да ће ова опрема имати и посебну вриједност због посјете ове високе делегације и као симбол пријатељства два народа – рекао је Марковић.

8