Градоначелник уприличио пријем за Вању Грбића

Зворник, 28.02.2018. године

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић уприличио је данас пријем за Вању Грбића, једног од најбољих српских одбојкаша свих времена.

Градоначелник је истакао велико задовољство поводом Грбићеве посјете у оквиру које се он данас дружио са зворничким одбојкашима из клуба „Либертас“.

– Част нам је што је један овакав човјек и спортиста данас са нама и што ради на промоцији одбојке на простору цијеле регије. Добро је и што сарађује са нашим одбојкашима, добро је што се ради о некоме чији је поен проглашен за најбољи икада направљен на овим просторима који је донио олимпијско злато репрезентацији Србије. Нарочито је важно да такви људи остану у спорту и у науци о спорту којим су се бавили, да повуку дјецу са улице и из кафића, усмјере их да се баве спортом и тако правилно расту и развијају се и Град Зворник ће увијек бити на страни таквих и биће њихова подршка – рекао је Стевановић.

Грбић је истакао да је са тренером у Одбојкашком клубу „Либертас“ Миленком Ивановићем ступио у контакт прошле године када су три одбојкашице овог клуба било у његовом кампу на Златибору. Послије тога договорено је да Грбић одржи показни тренинг у Зворнику са приказом оного што ће радити у кампу ове године.

– Данас ћемо са дјецом у Зворнику радити иницијацију са балонима да видимо како су они разумјели одбојку, како се односе према лопти и како лакше да схвате како да се играју на терену и при томе елиминишу страх – рекао је Грбић.

Он је као велики проблем истакао да доста дјеце имају проблем са кичмом или равним табанима, као и да је број обољеле дјеце од дијабетеса драстично увећан.

– Ја сам уз људе који су висококвалификовани кренуо са пројектом кампа на Златибору гдје дјеца имају прилику да се упознају са мојим посматрањем одбојке, али и гдје можемо да их измјеримо ортопедски, да видимо проблеме и да стручњаци у кампу раде са њима, али и да препоручимо њиховим родитељима и тренерима шта да раде са њима, тако да ово није класичан спортски, него више дијагностичко-развојни камп – истакао је Грбић који је додао да су кроз камп прошле године прошла дјеца из 19 земаља, а да ове године очекује и више.

На питање да ли је са градоначелником Стевановићем договорена одређена сарадња Грбић је одговорио да „постоје неке ствари које још неће откривати, али да ће се за њих сазнати јако брзо.“

5