Градоначелник у основним школама поводом почетка школске године

Зворник, 03.09.2018. године

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић честитао је данас свим зворничким ученицима почетак нове школске године, а првачићима, по традицији, уручио пригодне поклоне.

Стевановић је пожелио ученицима који су ове године пошли у школу да савладају успјешно све препреке које током школовања буду имали и да се лијепо друже, поручивши да ће Градска управа заједно са руководством школа и учитељима учинити све на стварању што бољих услова у школама.

– Нека вам је срећан ваш први школски дан и увијек га памтите као најљепши догађај. Желим вам да извршавате све своје обавезе са лакоћом и задовољством и да будете здрави и срећни – поручио је градоначелник.

Стевановић је истакао да је у школи „Свети Сава“  уписано једно одјељење више, али да је, када се говори о броју укупно уписаних првачића у све зворничке основне школе на територији града уписано мање ученика и то за два одјељења у односу на претходну годину

– Не треба да нас брину миграције из села у град и то што подручна одјељења немају уписане дјеце, али укупан број је оно што треба да нас брине. Град Зворник је још прије осам година заузео једну популациону политику како би се што више дјеце рађало, од помагања брачним паровима који имају проблем стерилитете, преко издвајања средстава за прво, друго, треће и четврто рођено дијете, обнове породилишта, подизања капацитета вртића гдје ћемо и ове године обезбиједити нових 70 мјеста, до сређивања школских објеката. Само у овој школи у прошлој школској години уложено је преко милион марака у утопљавање школских објеката, реконстртукцију тоалета и учионица, али то очито није довољно и морамо још више радити на томе да наше дјеце буде више – рекао је Стевановић.

Директор школе Радомир Петровић рекао је да је у школу „Свети Сава“ ове школске године уписано 147 ученика који су распоређени у шест одјељења тако да у односу на прошлу школску годину имају једно одјељење више.

– Захваљујем се градоначелнику и Градској управи на труду и раду који су уложили да би наши објекти, посебно учионице првог разреда, биле што функционалније и љепше и да би се дјеца што боље осјећала. Хвала и за уложена средства на опремању ученичких тоалета у објекту гдје се обавља настава од шестог до деветог разреда – рекао је Петровић.

Првог школског дана градоначелник ће посјетити и  првачиће у ОШ „Десанка Максимовић“ Челопек, а поклоне ће добити сви ученици који су ове године пошли у први разред у зворничким основним школама.

У школској 2018/19 години у први разред основних школа на територији града Зворника уписано је 385 ученика. Укупно ће основне школе на територији града Зворника похађати 4.050 ученика, а средње школе 1.450.

4