Градоначелник Стевановић уручио рјешења брачним паровима са проблемом стерилитета

Зворник, 24.11.2017. године

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић данас је уручио за четири брачна пара са проблемом стерилитета рјешења о додјели новчаних средстава за суфинансирање трошкова једне процедуре асистиране репродукције – вантјелесне оплодње. За ову намјену из буџета Града Зворник биће издвојено 20.000 КМ.

Градоначелник је истакао да је ово седма година како се из градског буџета издвајају средства са циљем да се помогне брачним паровима са територије града Зворника који имају  проблем стерилитета.

– Жеља свих нас је да се дјеца рађају, јер ако млади људи не заснивају бракове и не рађају се наши нови суграђани, онда наш град и наша средина и немају перспективу. Најмање што можемо да учинимо јесте да подржимо младе људе да се остваре као родитељи. Захвалан сам овим брачним паровима на њиховој истрајности и наша је жеља да њихове намјере резултирају њиховим потомством – рекао је Стевановић.

Оснивач и представница зворничког Удружења породица са проблемом стерилитета „Бебе 1“  Николина Оро истакла је да не постоје ријечи којима би се изразила захвалност градоначелнику и Градској управи на оваквој подршци и помоћи.

– Градоначелник је препознао проблем ових брачних парова и не постоје ријечи да искажемо захвалност за то колико нам значи овај вид подршке. Дјеца су оно што нам даје вољу да живимо и снагу да се боримо и јасно је колико нас испуњава што су у буџет уврштена и средства за суфинансирање вантјелесне оплодње – нагласила је Оро.

Своју захвалност чланови Удружења изразили су и паноом који је предат градоначелнику који је рекао да је посебно дирнут, јер су на њему фотографије седам беба које су рођене у оквиру градског пројекта и на коме су уписане ријечи „Хвала вам што постојимо…“.

У претходних шест година за суфинансирање трошкова једне процедуре вантјелесне оплодње из градског буџета издвојено је 130.000 марака, а обухваћено је 30 брачних парова. Поред седам рођених беба, још два брачна пара очекују принове.

Удружење „Бебе 1“ броји око 80 брачних парова и за седам година постојања рођене су укупно 42 бебе.

4