Gradonačelnik Stevanović svim sugrađanima čestitao 610 rođendan grada

Gradonačelnik Stevanović svim sugrađanima čestitao 610 rođendan grada

21.05.2020. godine

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović čestitao je sugrađanima 21. maj, Dan grada, koji ove godine obilježavamo u izmijenjenim okolnostima zbog pandemije virusa korona i sprovođenja mjera za sprečavanje njegovog širenja.

Povodom 610 rođendana grada gradonačelnik je položio cvijeće na gradski spomenik poginulim borcima, te u odvojenim prijemima ugostio strijelce protivgradne zaštite, odlične učenike slabijeg materijalnog stanja, kao i dopisnike medijskih kuća i urednike zvorničkih portala, dok su višednevne manifestacije izostale.

„Obilježavamo 610 rođendan u značajno izmijenjenim okolnostima, ali smo neke događaje, kao što su ovi današnji, odlučili da organizujemo. Položili smo cvijeće na gradskom spomeniku u čast svih onih koji su u ovih 610 godina dali svoje živote u odbrani Zvornika i ovih prostora – rekao je prvi čovjek grada koji je naglasio da su tradicionalno prijemi prilika da se izrazi zahvalnost prisutnima na njihovom radu i trudu.

„Ovdje su odlični učenici iz naših osnovnih škola slabijeg materijalnog stanja koji daju svoj maksimum u učenju i dobijaju same petice, a nemaju baš sve potrebne uslove. Družili smo se i sa strijelcima koji rade vrlo odgovoran i važan posao i od uspostave protivgradne zaštite, zahvaljujući njima, nismo imali većih šteta kad je grad u pitanju. Naši novinari  profesionalno i objektivno rade svoj posao, a dali su i značajan doprinos da bitne informacije i poruke od početka pandemije virusa korona stigno do sugrađana i zato smo zahvalni svima vama koje smo danas ugostili.“

Govoreći o pandemiji virusa korona, gradonačelnik smatra da su Grad Zvornik i Gradski štab za vanredne situacije preduzeli sve što se moglo sa ciljem da se sačuva zdravlje sugrađana i spriječi širenje virusa.

„Koristim priliku da se u ovom svečanom momentu zahvalim svima onima koji su dali svoj ozbiljan dopinos u borbi protiv virusa korona, našim privrednicima koji su dali značajan novčani prilog za nabavku respiratora i koji su pomagali u funkcionisanje naših karantina, volonterima i svima drugima i da kažem da je bilo puno dobrih dijela u ovih šezdesetak dana koji su za nama. Učinili smo sve da se život u našem gradu ne zaustavi, nismo prekinuli sa   započetim investicijama,  radi se na gradilištima. Zahvalni smo Vladi Republike Srpske i Republičkom štabu za vanredne situacije što su našli mogućnosti da pomognu privrednicima,  a već na sljedećoj sjednici Skupštine našeg grada i mi ćemo analizirati koje mjere da preduzmemo kako bismo olakašali rad našim privrednim subjektima koji su u vrijeme vanrednog stanja pretrpjeli ozbiljne štete.“

Gradonačelnik je najavio da će u predviđenom roku biti završeni radovi na Mostu kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, a ovih dana i uređenje dječijeg parka i prostora ispred Osnovne muzičke škole.

„Potpisali smo ugovor za rekonstrukciju Doma zdravlja i radovi će krenuti čim se ukine vanredno stanje. Očekujemo da ovog ljeta ili do kraja godine počnu radovi na rekonstrukciji i dogradnji novog bloka Bolnice i dogradnji zgrade Osnovnog suda, kao i još infrastrukturnih radova, prije svega na izgradnji poslednje faze vodovoda u Lokanju i Pilici i novih uređenja gradskih ulica. U ovoj godini u planu je da izvrpšimo i rekonstrukciju prostora na kome je gradski spomenik – najavio je gradonačelnik.

On je poručio da su pred nama bolja vremena, ali i sljedeća faza borbe protiv virusa korona, a to je ekonomski oporavak gdje ćemo zajednički pobijediti.

„Zahvalni smo članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, Vladi Republike Srpske, Vladi Srbije, Ambasadi Bugarske i svima koji nam pomažu i daju podršku da naš grad ide naprijed.“

Gradonačelnik je na prijemima uručio novčane iznose strijelcima i novinarima, dok su učenici nagrađeni sredstvima koja su jednim dijelom prikupljena od prodatih karata za Svetosavski bal, a dio je obezbijedila Gradska uprava.

1