Градоначелник се дружио са малишанима из Дјечијег вртића

Зворник, 04.10.2018. године

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић данас се, у оквиру Дјечије недеље, дружио са  малишанима из Дјечијег вртића „Наша радост“.

Први човјек града симболично је предао Кључ града и дужност малишанима из старије вртићке групе, тако да је свако од њих 22 постало „градоначелник“, „замјеник градоначелника“, „шеф Кабинета“, постали су „начелници одјељења“, „предсједник Скупштине“, „секретар Скупштине“, шефови служби…

Градоначелник је поручио да је данашње дружење један диван догађај.

– Ми смо данас малишанима симболично у њиховој недељи предали Кључ града и дужности и очекујемо да они раде добро за даљи напредак наше средине – рекао је Стевановић који је додао да много тога старији могу да науче од малишана.

Стевановић је истакао и да је побољшање услова у Дјечијем вртићу „Наша радост“  дио континуиране бриге Градске управе о најмлађим Зворничанима.

– Ових дана ће бити закључен уговор о купопродаји простора за проширење капацитета вртића за шта имамо обезбијеђена средства, а овом приликом још једном се захваљујемо   премијеру Жељки Цвијановић на разумијевању и уручењу средстава за опремање тог новог простора вртића. Очекујемо да крајем ове или почетком сљедеће године он почне са радом чиме ће бити укинута листа чекања. Ово је наставак наше континуиране бриге о дјеци, наше десетогодишње популационеу политике која између осталог подразумијева помоћ брачним паровима са проблемом стерилитета да се остваре као родитељи, сређивање породилишта, повећање капацитета вртића, изградњу и сређивање наших школа – истакао је Стевановић.

Малишани су, након добијања дужности поручили да су наредних седам дана чланови градске власти и да усвајају дјечији закон да нико не смије рећи да су дјеца рђава.

– Молимо да се поштује свака њихова воља, јер су сва дјеца добра, а нека и мало боља – рекла је Ана Милошевић. Виктор Кокотовић је „као градоначелник јавно обећао да дјеци ништа не смије да фали“.

Малишани су положили дјечију заклетву и обећали да ће бринути о свом граду.

Директор вртића Вукомир Станковић захвалио се градоначелнику на данашњем дружењу и на свему што чини за дјецу и ову предшколску установу.

– И дјеца су се данас на свој начин захвалила градоначелнику и Градској управи на њиховој подршци и свему што су урадили за наш вртић. Није само у питању изградња новог простора него континуирана подршка и кад је ријеч о припремним одјељењима, опремању и свему другом – рекао је Станковић.

2