Градоначелник примио представнике организација слијепих лица

Зворник, 17.10.2017. године

Љубинко Ребић, предсједник Градске организације савеза слијепих Зворник, уручио је данас градоначелнику Зворника Зорану Стевановићу Златну плакету за изузетан допринос у развоју покрета слијепих, залагање за права и афирмацију слијепих лица, као и за услуге у остваривању циљева слијепих. Ребић је признање уручио поводом 20 година успјешног рада ове зворничке организације и поводом Свјетског дана вида, на пријему који је градоначелник уприличио за представнике организација слијепих лица.

Честитајући им на јубилеју, градоначелник Стевановић је нагласио да све претходне године постоји добра сарадња са Градском организацијом савеза слијепих.

– Они већ 20 година организовано наступају и то је једини начин да се боре за своја права и бољи статус, а сматрам да их треба сврстати у ред најпризнатијих категорија када су материјална давања у питању. У Градској управи кроз нашу буџетску подршку и кроз разне друге видове подршке покушавамо да олакшамо њихов живот у мјери у којој то можемо и свакако да подржавамо њихова настојања да њихов статус у друштву буде бољи – рекао је Стевановић.

Ребић се захвалио на пријему и сарадњи која је, како је истакао, у континуитету добра.

– Сарадња наше организације и Градске управе је у континуитету била добра и ми овим признањем које смо му уручили градоначелнику желимо да се захвалимо на томе, али и да га позовемо да нас снажније подрже у 2018. години – рекао је Ребић који је додао да су градоначелника упознали и са проблемима са којима се сусрећу.

На пријему су, поред Ребића били присутни и потпредсједник Савеза слијепих Републике Српске Јовица Мијатовић, те предсједници организација слијепих из Источног Сарајева и Власенице Момир Ашоња и Миленко Јовић.

2