Градоначелник примио чланове Организације РВИ Зворник

Зворник, 04.12.2017. године

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић данас је уприличио пријем за представнике Градске организације ратних војних инвалида и инвалида рада поводом Међународног дана особа са инвалидитетом који је обиљежен 3. децембра.

Поздрављајући присутне градоначелник је истакао да је његова жеља и његових сарадника да учине све што треба како би ова категорија Зворничана имала што конфорнији живот.

–  Сваки овакав дан треба да искористимо да се сретнемо и да подижемо свијест, прије свега нас који треба да бринемо о свима, а нарочито особама са инвалидитетом међу којима  су ратни војни инвалиди који су изгубили дијелове својих тијела стварајући Републику Српску. До краја године направићемо својеврстан катастар грађевинских баријера и у буџету за сљедећу годину планираћемо средства да изградимо адекватне приступе за инвалидна лица свим институцијама и тротоарима, тако да они из било које тачке у нашем граду могу сами доћи до било које друге тачке – поручио је Стевановић.

Он се захвалио Влади Републике Српске на програму стамбеног збрињавања ратних војних инвалида и породица погинулих бораца, нагласивши да је у Зворнику у посљедњих десетак година подијељено око 200 станова овим категоријама.

– Ми смо предузели све кораке као Градска управа да се овим категоријама да могућност откупа односно књижења у трајно власништво тих станова. Желим и да вам се захвалим што сте данас са нама, што вјерујете у Републику Српску, што сте учинили толико много за њу у периоду који је био најтежи.  Ми смо увијек адреса гдје можете доћи и све ћемо учинити да запослимо што више дјеце из категорије ратних војних инвалида и породица погинулих бораца и уопште да збрињавамо борачку популацију и њихово потомство – поручио је Стевановић.

Драгислав Мијановић, предсједник ГО РВИ Зворник, захвалио се на досадашњој сарадњи  градоначелнику истакавши да је она на завидном нивоу.

– Сарадња са градоначелником, његовим замјеником и начелником одјељења борачко-инвалидске заштите је на завидном нивоу, а мишљења сам да, можда, у Републици Српској не постоји  тако добра сарадња. Задовољни смо и запошљавањем дјеце ратних војних инвалида, јер их је у овој години посао добило 8, као и 10 рви. Градска управа нам помаже и на друге начине, а оно што је наш проблем јесу неријешени приступи институцијама међу којима и Градској управи. Проблем је и паркирање возила тако да нам је онемогућен приступ тротоарима, али се надамо да ће то бити ријешено у наредној години – рекао је Мијановић.

Он се захвалио на данашњем пријему, додавши да у Зворнику има 930 ратних војних инвалида и да су сви чланови Градске организације ратних војних инвалида.

5