Градоначелник подржао Пројекат „Изградња туристичког центра на Мајевици“

13.02.2019. године

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић састао се у свом кабинету са начелником општине Лопаре Радом Савићем и директором Д.о.о. „Мегадрво“ Бијељина Светозаром Остојићем. Они су градоначелнику Стевановићу представили Пројекат „Изградња туристичког центра на Мајевици“.

Савић је рекао да ће туристички комплекс на Мајевици, удаљен од Зворника око 50 километара, бити један потенцијал цијеле Републике Срспске и БиХ.

– У намјери смо да заједно са инвеститором који је овдје са мном, сви подржимо овај пројекат и омогућимо један такав садржај на овим просторима тако да наши грађани имају прилику да оду и на планину и на скијање. Мислим да је Мајевица идеална за то и да до сада није имала такве садржаје. Надам се да ћемо одржати динамику коју смо успоставили и да ћемо већ сљедеће зиме имати и ски стазу и неке садржаје на Мајевици. Значи нам много подршка градоначелника Зворника и људи из овог дијела Републике Српске, јер се то не може градити и не гради се за потребе једне локалне заједнице – истакао је Савић.

Градоначелник Стевановић је пружио пуну подршку реализацији пројекта који превазилази регионални значај.

– Знамо да у данашње вријеме сви морамо да се окрећемо неким нашим ресурсима и да их искористимо на прави начин. Добро је да се тај комплекс сагради, а у првој фази кад треба да се гради пут учествоваће и град Зворник са одређеним средствима. Такође, покушаћемо лобирати и код неких наших заједничких пријатеља и институција па да сви помогнемо. Очекујем да ће за неколико година тај пројекат заживјети у пуном капацитету за добро свих који живе на овим просторима – рекао је Стевановић.

На састанку је саопштено да је реализација Пројекта „Изградња туристичког центра на Мајевици“ подржана од Владе Републике Српске, градоначелника Бијељине, Брчког и Тузле, као и општина Лопаре и Угљевик.