Градоначелник честитао теквондоистима успјех на Свјетском првенству

Зворник, 11.10.2017. године

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић примио је данас чланове Теквондо клуба „Српски соко“ и том приликом честитао им на историјском успјеху постигнутом на Свјетском првенству у Сјеверној Кореји гдје су освојили двије бронзане медаље.

– Најприје све честитке на успјеху који сте постигли на Свјетском првенству, а потом честитке руководству и тренерима Теквондо куба на вишегодишњој успјешној промоцији нашег града и спорта у Европи и свијету и ми ћемо и убудуће помагати њихов рад и развој. Морам истаћи посебну захвалност на организацији клуба, на свакодневној бризи о животу и понашању њихових чланова и ван сале у којој тренирају. Сви су они примјерни и добри људи и очекујем да се и неки други спортски клубови, не само у Зворнику, угледају на њих, на њихов начин рада, организовања, поштовања једних према другима – рекао је Стевановић.

Предсједник и тренер клуба Душко Кусмук  изразио је задовољство успјехом постигнутим у Сјеверној Кореји.

– Ово је за нас значајан успјех, јер, прије свега, ово су прве сениорске свјетске  медаље у историји БиХ. Захваљујемо се градоначелнику на данашњем пријему, као и на подршци коју нам пружа Градска управа Зворник, градоначелник Стевановић и његов замјеник Бојан Ивановић, а који су нам помогли и да отпутујемо у Сјеверну Кореју – истакао је Кусмук.

Миљан Ћосић освојио је бронзану медаљу у категорији форме четврти дан. Он је напоменуо да су за постизање историјског успјега требале године рада, али да се труд исплатио.

– Ове године наш клуб је обиљежио 23 године постојања чији сам ја члан од самог оснивања. Дакле, иза мене су 23 године труда, рада, жеље и сна да се освоји медаља на свјетском првенству. Много ми значи ова медаља, јер то и јесте циљ тренирања и ово је права круна мог досадашњег рада – истакао је Ћосић.

Бронзаном медаљом окитио се и Срђан Драшкић у категорији до 71 килограм, док је Борис Кусмук стигао до четвртфинала.

Зворничанима који су се у Сјеверној Кореји такмичили у оквиру репрезентације БиХ на успјеху је честитао и замјеник градоначелника Бојан Ивановић.

4