Градоначелник честитао сениорском џудо прваку Балкана Василију Вујичићу

Зворник, 06.09.2018.године

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић честитао је данас џудисти „Српског сокола“ Василију Вујичићу на освојању златних медаља и у појединачној и у екипној конкуренцији на Балканском првенству за сениоре одржаном од 31. августа до 02. септембра у Македонији.

На пријему уприличеном за Вујичића, присуствовао је, поред замјеника градоначелника Бојана Ивановића и предсједник Џудо савеза Републике Српске Огњен Павловић.

– За овог младог момка и раније смо више пута организовали пријеме због његових добрих резултата које постиже још од јуниорских дана. Наставићемо са подршком и Џудо клубу „Српски соко“ и њему као појединцу, то су наши најбољи промотери Зворника и нашег спорта, али и доброг одгоја. Још једном честитке и њему, његовом клубу, тренерима и његовој породици – ријечи су којим се градоначелник обратио Вујичићу и новинарима.

Он је додао да Градска управа подржава рад свих спортских клубова у којима се, како је истакао, прије свега ради педагошки, додавши да Џудо клуб окупља много младих суграђана, од предшколског узраста па до сениора.

Све су то добра дјеца, добро васпитана, која воле свој град и које ми поштујемо – рекао је Стевановић.

Вујичић се захвалио градоначелнику Стевановићу на пријему, додавши да је то доказ да он и његови сарадници цијене оно што Џудо клуб „Српски соко“ ради, те његове резултате.

– Овај резултат ми пуно значи, јер ми је то сениорска круна. Видио сам да могу да се носим са сениорима и тек ћу да покажем колико вриједим на предстојећем Првенству Европе које ће бити одржано за десетак дана у Софији – рекао је Вујичић.

Павловић је истакао да је ово историјски резултат, те да су сви поносни на то.

– Поред врхунских резултата појединаца који потичу са ових простора, резултати наших такмичара, из клубова Џудо савеза, су озбиљна промоција спорта и ми ћемо предузети неке активности да подигнемо џудо на мјесто које му припада, јер је то базичан спорт и од УНЕСКА проглашен за најбољи спорт за дјецу од 4 до 15 година – напоменуо је Павловић.

4