Град Зворник – завршене обуке локалних заједница о савјетовању презадужених грађана

Зворник, 06.12.2018. године

Дводневним тренингом у Сарајеву, завршена је серија обука унапређења личних вјештина за представнике градова и локалних заједница које континуирано пружају услуге савјетовања презадуженим грађанима, а представник Градске управе Града Зворника је учесник пројекта. Обуке су дио пројекта „Микрофинансије у БиХ“ којег проводи ИФЦ, дио Групације Свјетске банке уз помоћ Амбасаде Швајцарске у БиХ, а за циљ имају јачање преговарачких и презентацијских вјештина, као и вјештина управљања временом и стресом запосолених који раде са клијентима.

Обукама су присуствовали представници Ресурсних центара у Босни и Херцеговини, Општина Стари град Сарајево, Општина Теслић и Општина Градачац као и двије локалне заједнице које пружају ову услугу својим грађанима, Град Зворник и Општина Кисељак.

Након завршена три циклуса обука за унапређење личних вјештина, савјетници Ресурсних центара постају тренери тренера, чиме стичу могућност обучавања нових савјетника из локалних заједница које се одлуче за пружање услуга презадуженим грађанима и њиховом финансијском описмењавању. Свим учесницима, по завршетку обуке, уручени су сертификати о завршеној едукацији.

1