Град Зворник обиљежио Дан Републике Српске

08.01.2018.

Пријем код градоначелника Стевановића

Град Зворник данас је обиљежио 9. јануар, Дан Републике Српске. Градоначелник Зворника Зоран Стевановић и његов замјеник Бојан Ивановић положили су вијенце и цвијеће на централни градски споменик и заједно се присјетили свих оних, који су своје животе дали за стварање Републике Српске.

„Очување Републике Српске и наша будућност на овим просторима су кључ нашег свакодневног дјеловања. Ми на локалном нивоу доприносимо да грађани у сваком дијелу Републике живе што је боље могуће, да нам предузећа раде што боље, да производимо и извозимо што више. То је наш задатак. Важно је да се заједнички боримо за бољи живот наших потомака, да и они с поносом убудуће славе рођендан Републике Српске“, поручио је градоначелник Зворника Зоран Стевановић.

Поводом обиљежавања Дана Републике Српске, градоначелник Зворника организовао је свечани пријем за представнике друштвеног живота града.

„Данас Зворник има 9800 запослених, од тога је у привреди 5200, у малим и средњим предузећима 1300, док је остатак запослених у јавним институцијама и организацијама. Укупан производ зворничке привреде годишње се креће између 560-600 милиона КМ, а најбољи однос у процентима увоза и извоза са суфицитом од 120 милиона у Републици Српској припада Зворнику. То је једини начин како ми са локалног нивоа можемо допринијети бољитку Републике у цјелини“, истакао је градоначелник Стевановић.

Више од 150 званица, представника зворничке привреде, јавног и политичког живота присуствовало је пријему поводом обиљежавања Дана Републике Српске у Зворнику 2018. године.

3