Град Зворник обиљежава „Април – мјесец чистоће“

10.04.2018.

 У априлу мјесецу традиционално у Зворнику започиње прољећно распремање. Уједно, у домовима креће распремање и припрема за лијепо вријеме и више сунчаних дана. Градска управа града Зворник и ове године ће организовати бројне активности. У сарадњи са комуналном полицијом биће организована предавања у основним школама и вртићу, одакле сваке године почиње процес едукације о важности чувања животне средине са нашим најмлађим суграђанима.

Према ријечима Бојана Ивановића, замјеника градоначелника Зворника, планирана је и кампања подизања свијести, која ће трајати током цијеле године.

„План је да се говори о важним комуналним темама и темама које су нам неопходне за стварање здравог животног окружења. И ове године ћемо урадити уређење дјечијих игралишта, а посебну пажњу посветићемо такозваном паркићу и реконструкцији дјечијих справа у њему. Жеља нам је да озеленимо то подручје и да прошлогодишње зелене површине припремимо за прољеће и љето. Једна од активности биће и озелењавање простора испред основне школе Свети Сава у Зворнику“, истиче Ивановић.

Да би градске улице биле чисте неопходно је повећати број канти за отпад у Зворнику. Како напомиње Бојан Ивановић, замјеник градоначелника, акција ће трајати не само у априлу, већ током цијеле године: „Преостале жардињере ћемо освјежити и засадити одговарајуће зеленило. Тополе на обали Дрине које смо засадили прошле године биће уређене, преуредићемо постојеће површине и обезбиједити нашим суграђанима зелена мјеста за уживање у топлим мјесецима који долазе.“

3