Град Зворник – награђени најбољи ученици основних школа

13.06.2018.године

„Данас је један од љепших дана у години, јер имам прилику да се дружим са вама који сте будућност нашег града и будућност наше земље. Ми одрасли морамо радити на стварању услова како бисмо осигурали да се сутра и најбољи и најталентованији желе вратити у ову средину,“ истакао је Зоран Стевановић, градоначелник града Зворника у обраћању најбољим ученицима основних школа и награђеним ученицима са подручја града Зворник.

Девети разред 2018. године завршило је 410 ученика, док је данас награђено 78 ученика и 20 школских екипа. Укупно 20 ученика из шест основних школа са подручја града носиоци су Вукове дипломе, док је 29 ученика основних школа освојило једно од прва три мјеста на регионалним и републичким такмичењима. Прво, односно друго мјесто на републичким и регионалним такмичењима освојило је 12 ученика средњих зворничких школа, док је 15 ђака основне музичке школе освојило прво или друго мјесто.

На такмичењима регионалног и републичког ранга 20 екипа освојило је једно од прва три мјеста, од тога 14 екипа основних школа и шест средњошколских екипа.

Укупан број основаца у протеклој школској години на подручју града Зворник износи 4075, а наставу похађају у шест централних основних и 18 подручних школа.

4