Град Зворник домаћин „Кошаркашког сабора“

Зворник је данас домаћин 21. „Кошаркашког сабора“ на којем традиоционално играју селекције Републике Србије и Републике Српске.  Утакмице се одржавају у Рекреативном спортском центру. Тим поводом, Зоран Стевановић, градоначелник града Зворника организовао је пријем за Игора Ракочевића, бившег репрезентативца Србије, Бориса Спасојевића, предсједника Кошаркашког савеза РС и Драгана Чазића, секретара Кошаркашког савеза РС.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић изразио је захвалност што је Зворник изабран за популаризацију кошарке и најавио боље дане за зворничку кошарку.

„Драго нам је што су са нама важни људи из кошарке, која је генерално најтрофејнији спорт у земљама окружења, и у Републици Српској и БиХ. Желимо да година која ће почети за неколико дана буде година оздрављења зворничке кошарке и овај Сабор ће бити једна врста шлагворта за наше клубове који ће се такмичити у највишим ранговима. Град ће стати иза кошарке“, изјавио је градоначелник Стевановић.

Игор Ракочевић истакао је да је початсвован позивом и да му значи учешће на овогодишњем Сабору: „Послали смо двије екипе из Београда, мушку и женску селекцију, плус селекцију за  кошарку у колицима, за спортисте са инвалидитетом. Због сарадње са Кошаркашким савезом Републике српске успјели смо да обезбиједимо да дјеца из Републике Српске равноправно се боре за дрес репрезентације Србије, као и сва дјеца која су рођена у Србији.

Први Сабор се одиграо 1997. Године и то баш у Зворнику. Према ријечима предсједника Кошаркашког савеза Републике Српске Бориса Спасојевића то са собом носи симболику: „Ревијална утакмица истока и запада одиграна је баш овдје у Зворнику и тако је кренуо Кошаркашки сабор. Морам истаћи да је сарадња са Кошаркашким савезом Србије добра и да ћемо радити да буде још боља.“

Програм Кошаркашког сабора почео је утакмицом селекција Републике Српске и Србије у колицима. Кошаркашки сабор се организује под покровитељством Министарства породице, омладине и спорта РС и града Зворника, а технички организатор је КК Зворник Баскет.

4