Град Зворник биће домаћин филмског кампуса арт документараца „Свијет филма“

У периоду од 16-18. марта 2018. године град Зворник биће домаћин филмског кампуса арт документараца „Свијет филма“. Пројекције анимираних филмова за ученике основних школа, као и радионице за средњошколце и студенте из области документарног филма, биће организоване у Дому омладине.

„Ми смо одлучили да подржимо један овакав кампус јер сматрам да ћемо младима пружити прилику да сазнају од професионалаца како се израђује квалитетан документарни филм. То ће уједно бити прилика за све њих да на неки начин допринесу промоцији Зворника, да овладају техникама које ће им у томе помоћи и да овај филм који направе у Зворнику може парирати другима и допријети до многих,“ истакао је Зоран Стевановић, градоначелник града Зворник.

Пројекат филмског кампуса „Свијет филма“  организује продукција Први кадар из Источног Сарајева.  Према ријечима Витомира Митрића, редитеља, ово је само један корак у стварању културно-историјског наслијеђа и туристичке понуде Зворника:“Наш циљ је да створимо заједнички умјетнички документарни филм студената филмских академија и ученика средњих школа у Зворнику и да они заједнички промовишу град. Уједно, доводимо еминентне предаваче, а учесници ће моћи да практично раде на снимању и продукцији документарног филма на тему-(И) То је мој град.“

Пројекцијом анимираних филмова у петак, 16. марта 2018. године у Дому омладине у Зворнику започеће филмски кампус.

3