Фестивал здравља одржан у Зворнику

Фестивал здравља одржан у Зворнику

Фестивал здравља одржан у Зворнику

Фестивал здравља одржан у Зворнику

Зворник, 22.05.2019. године

Дефилеом чланова спортских клубова, малишана из вртића, рекреативаца, промоцијом спортских клубова и произвођача здраве хране на штандовима те бесплатним здравственим прегледима и спортским такмичењима у Зворнику је одржан „Фестивал здравља Зворник 2019“.

Догађај је имао за циљ промоцију физичке активности и указивање на значај смањивања фактора ризика од незаразних болести. Према ријечима организатора, грађани су током манифестације могли обавити бесплатне превентивне прегледе, добити низ корисних информација о штетности употребе дувана и алкохола, сазнати како да се правилно хране док је велики број зворничких спортиста својим примјером показао како да побољшају физичку активност у заједници.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић, који је званично отворио ову манифестацију, је истакао да је ово прилика да младе упуте како да живе здраво.

„Циљ нам је да најмлађима укажемо на потребу свакодневне физичке активности и на штетност конзумирања алкохола и дувана. Мало ових спортиста ће остварити врхунске резултате, али ће живјети здраво и развијати добре навике,“ рекао је Стевановић и захвалио се донаторима Фестивала.

Мирко Ждрало, тренер Боскерског клуба „Обилић“ каже да су они на Фестивалу презентовали свој клуб и успјехе које су до сада постигли. „ Ово је позитиван догађај, добра прилика за представљање клубова и промоцију здравља. Драго ми је да се млади баве спортом, ми имамо око 100 чланова што је за овако малу средину заиста одлично,“ рекао је Ждрало.

Момчило Мандић, тренер Атлетског клуба „Зворник“ такође је похвалио организацију једне овакве манифестације, а њихов слоган је „трчањем до здравља“.

На Фестивалу су учествовала дјеца из Дјечијег вртића „Наша радост”, чланови Гимнастичког клуба „Полет”, Атлетског клуба „Зворник“, Карате клуба „Српски Соко“, Џудо клуба „Српски Соко“, Теквондо клуба „Српски Соко“, Боксерског клуба „Обилић“ и Кошаркашког клуба „Зворник баскет“.

„Фестивал здравља“ је подржан кроз пројекат „Смањивање фактора здравствених ризика“ – дио Б пројекта за Републику Српску који спроводи Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске, уз подршку Свјетске банке и Швајцарске агенције за развој и сарадњу.

4