Екипи ТШЦ-а прво мјесто на Фестивалу обновљивих извора енергије

Екипи ТШЦ-а прво мјесто на Фестивалу обновљивих извора енергије

Екипи ТШЦ-а прво мјесто на Фестивалу обновљивих извора енергије

Зворник, 05.12.2016. године
Екипи ТШЦ-а прво мјесто на Фестивалу обновљивих извора енергије

На финалном такмичењу које је одржано 1. децембра у Тузли у склопу пројекта „Фестивал обновљивих извора енергије средњих школа у БиХ 2016“, а које је организовала организација Нерда, екипа из зворничког Техничког школског центра у саставу Михајло Петровић, Драгана Митровић и Уна Гајић,  предвођена ментором мр Миланом Тодоровићем, освојила је прво мјесто у категорији „Енергетска ефикасност и примјена ЛЕД технологија“.

Поред победника, одличан успјех оствариле су и још двије екипе ове школе, које је водио ментор др Божо Илић, а у којима су били ученици Мило Лазић, Лазо Зекић и Владан Арсеновић у категорији „Поређење енергетске ефикасности различитих врста сијалица“ и Јелена Бечановић, Богдан Мијић, Игор Јовановић и Маринко Кукољ у категорији „Пико хидроелектрана за снабдјевање електричном енергијом енергетски ефикасне викендице“.

Тодоровић је изразио задовољство постигнутим резултатом.

– Имао сам задовољство да будем ментор и припремам сјајну екипу ученика ТШЦ –а  која је освојила прво мјесто и награду од 300 КМ пројектом „Информациони ЛЕД дисплеј“ у категорији лед технологија и енергетске ефикасности. Конкуренција је била жестока јер су пријављена 22 изврсна рада из шест градова. Захваљујемо се Александру Тодоровићу, који нам је много помогао у програмирању и изради дисплеја. Велику захвалност дугујемо водећим људима наше школе, као и Градској управи, који су финансијски стали иза нашег пројекта – рекао је Тодоровић.

Вођа побједничке екипе Михајло рекао је да су припреме трајале два мјесеца.

– Нисмо очекивали прво мјесто, али далеко од тога да га нисмо заслужили. Уложили смо доста труда током припрема за такмичење. Ово искуство ће нам, вјерујем, помоћи и у нашем даљем школовању. Најважније послије свега је да смо се лијепо дружили и много корисних ствари научили и видјели – река је Михајло.

Директор школе Горан Грујић честитао је ученицима и менторима, нагласивши да се ради о великом успјеху.

– За потребе такмичења направљен је информациони лед дисплеј који ће бити постављен у школи – најавио је Грујић.

5