Два сребра за зворничке средњошколце у Словенији

Два сребра за зворничке средњошколце у Словенији

Два сребра за зворничке средњошколце у Словенији

Зворник, 03.02.2017. године

Ученици зворничког СШЦ „Петар Кочић” освојили су два сребрна признања на међународном Сајму туризма који је одржан у Љубљани, за пројекте „Зворнички извори воде” и  „Туристички потенцијали града Зворника”.

Ово је једанаеста година како зворнички средњошколци наступају и освајају награде на Сајму на коме се окупљају средње школе из земаља региона. Према ријечима директорице школе Биљане Писић посјетиоци су били веома заинтересовани за туристичке потенцијале Зворника.

– Задовољни смо наступом наших ученика и професора. Многи су се распитивали за потенцијале нашег краја, што су ученици успјешно и презентовали. Организација сајма је била на високом нивоу. Посебно само захвални нашим домаћинима, средњој школи „Сречко Косовел” из Сежане који су нам обезбиједили смјештај и боравак – истакла је Писићева и додала да од 2007. године сарађују са овом школом и међусобно проводе пројекте у Сежани и Зворнику.

Ученике су у изради пројеката и за наступ на Сајму припрамале професорице Елизабета Јевтић и Јулијана Тушевљаковић.

Сајам туризма одржан је под мотом „Више знања за више туризма”, у организацији ТО Словеније која је учесницима обезбиједила и туристичко разгледање Љубљане.

5