Дјетињство против рата -у сликама

Зворник, 05.10. 2017.

„Дјеца заслужују срећно и мирно окружење за своје одрастање, заслужују да не мисле о пушкама, да имају кров над главом,“ изјавио је Јово Лалић, педагог и оснивач Палете поводом Међународне дјечије недеље. Сликараска радионица ПАЛЕТА из Зворника уз подршку Градске управе града Зворник израдила је 2,5 метара платна посвећеног дјеци, жртвама рата. На два платна дужине 2,5 метара осликали су лица дјеце, избјеглице из Сирије.Фокусирани на дјечији осмјех и чари дјетињства они су на аутентичан начин представили данашњи свијет и оно што се дешава дјеци.

Градоначелник града Зворник Зоран Стевановић симболично је отворио почетак обиљежавања Дјечије недеље у Зворнику у понедељак, 02. октобра. Дјеца свих узраста су учествовала у бројним активностима. „Свако укључивање  дјеце у активности које ће подстаћи њихову креативност, осигуравање најбољег могућег окружења за њихов развој, заслужује подршку градске администрације, па тако и активности Палете“, нагласио је Бојан Ивановић, замјеник градоначелника.

Сликарска радионица Палета основана је 2003. године и тренутно окупља 35 чланова. У прилогу се фотографије сликарске радионице Палета, а на овом линку можете прочитати причу: https://www.facebook.com/pg/Slikarskaradionicapaleta/about/?ref=page_internal  

6