Zvoncici ZvornikFoto: Rade Jokić / RAS Srbija

Dečji hor „Zvončići“ iz Zvornika obeležio je tri godine rada, a za to vreme imali su puno nastupa među kojima je bilo dosta humanitarnih aktivnosti. Ove godine će biti deo kampanje “S ljubavlju hrabrim srcima“.

Hor trenutno broji 50 članova, a najmanje njih 80 još je prodefilovalo kroz „Zvončiće“.

Hristijana Sandić, voditelj hora, kaže da je hor nastao iz Pevačkog društva „Izvornik“ i da sada funkcionišu kao Dečji hor Doma omladine u Zvorniku.

– Za sve vreme našeg rada i postojanja imali smo veliku podršku u svemu od Gradske uprave i svakako Doma omladine koji je naša kuća.

Atmosfera u horu je uvek pozitivna. Trudimo se da radimo naporno, ali da nam to vreme bude i kvalitetno u smislu dobrog raspoloženja. Možda je to razlog što je skoro četrdesetoro njih tu od prvog dana, tako da smo se srodili i odrasli jedni uz druge. I oni sa mnom i ja sa njima – kaže Sandić.

Foto: Rade Jokić / RAS Srbija

Ona je dodala da imaju redovne koncerte i nastupe te da su aktivni u brojnim humanitarnim aktivnostima.

– Ono što tradicionalno pravimo jeste novogodisnji koncert „Podeli čaroliju“ gde je ulaznica slatkiš od kojih posle pravimo i delimo paketiće za decu slabijeg materijalnog položaja i decu sa posebnim potrebama. Ove godine taj koncert je 24. decembra u Domu omladine. Redovno nastupamo i za Dan grada Zvornika, potom na manifestaciji „Zimska tržnica“, „Svetosavska akademija“, a važan deo u našem radu bilo je i učešće u izuzetnoj predstavi „Zidanje Skadra“ te dokumentarnom filmu „Zvornik, to je moj grad“. Predstavljali smo Republiku Srpsku na manifestaciji „Dani Srpske u Srbiji“ kao jedini hor koji je himnom otvorio tu manifestaciju u beogradskoj Areni – istakla je Sandić i dodala da se zahvaljujući njima za Zvornik čulo u Beogradu, Banjaluci, Istočnom Sarajevu, Višegradu, Tuzli, Brčkom, odnosno na više od 50 manifestacija u regionu.

Sandićeva dodaje da su se rado odazvali humanitarnoj akciji koju ove godine organizuje predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović i dodala da su svi članovi ponosni što će nekome ulepšati život.

Dolaze u Banjaluku

-Ponosni smo i počastvovani što smo ovogodišnji partneri predsednice RS u humanitarnoj akciji „S ljubavlju hrabrim srcima“ od koje sav prihod ide za decu sa posebnim potrebama. Napornim radom i intenzivnim probama se pripremamo za nastup u Banskom dvoru kako bismo zablistali na sceni i opravdali poverenje koje nam je ukazano – istakla je Sandić i zahvalila se Gradskoj upravi na podršci koju im pružaju u radu.

<!–

Notification trigger paragraph test

–>