Дани јабуке у ОШ „Десанка Максимовић“ у Челопеку

Зворник, 26.10.2018. године

 Основна школа „Десанка Максимовић“ у Челопеку већ 16 година задње седмице у октобру организује манифестацију “Дани јабуке“. Овогодишње дружење уз разне делиције од јабуке почело је приредбом ученика ове школе, наступом хора, фолклорне секције, али и најмлађих рецитатора и глумаца.

Према ријечима директорице школе Сање Танацковић „Дани јабуке“ су обогаћени и фестивалом здраве хране. “Ми смо дио пројекта Смањивање фактора ризика у БиХ који се спроводи у Зворнику. У нашој школи постављена је изложба, промотивни штанд, на којима су заступљени радови и промотивни материјал који говори о смањивању четири фактора ризика: пушења, конзумирања алкохола, неадекватне исхране и одсуства физичке активности. Ту су и представници Дома здравља Зворник и ЈЗУ Института за јавно здравство РЦ Зворник,“ истакла је Сања Танацковић, директорица школе.

Манифестација је обиловала информацијама о правилној исхрани и неопходности физичке активности од најранијег животног доба. Бројни гости посјетили су Челопек, а дјеца и родитељи су припремили колаче и торте од јабуке, које су заједно дегустирали.

4