Данас одржана прва манифестација поводом обиљежавања Дана града

Зворник, 16.06.2018. године

Манифестација „Цртамо свом граду“ у којој су данас учествовали малишани Дјечијег вртића „Наша радост“ прва је у низу манифестација које ће бити реализоване поводом обиљежавања Дана града, 21. маја.

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић рекао је да традиционално најмлађи Зворничани започињу реализацију вишедневног програма.

– Сваке године баш на овај начин почињемо обиљежавање Дана града. Ови малишани су будућност овог града, они дају свој допринос Дану града изражавајући своју машту цртањем по главној градској улици. Ми показујемо да мислимо о свим узрастима и популацијама, јер град не чине градоначелник или одборници, него људи који у њему живе и треба им дати шансу да покажу шта знају и могу – рекао је Стевановић.

Он је рекао да је ове године програм поводом обиљежавања Дана града богат и да ће се реализовати од 16. до 27. маја.

– И ове године имамо бројне догађаје, а сјетићемо се свих оних, и обичних суграђана, који чине живот овог града. Трудимо се да сваке године будемо бољи него претходне, а оно што је битно јесте да су ове манифестације препознатљиве и значе пуно за афирмацију нашег града и његових грађана – нагласио је градоначелник.

Директор вртића Вукомир Станковић истакао је да малишани, цртањем у главној градској улици, показују љубав према свом граду и одужују се за све оно што њихов град чини за њих.

– У овој манифестацији учествује око 250 дјеце из 11 група. Они су показали колико су креативни и колико знају. Њима је ово увијек забавно, цртају и играју се, а подједнако у овом призору уживају и сви суграђани – рекао је Станковић.

4