Crveni krst Zvornik – poklonima obilježili Nedelju Crvenog krsta

Crveni krst Zvornik – poklonima obilježili Nedelju Crvenog krsta

13.05.2020. godine

Gradska organizacija Crvenog krsta Zvornik donirala je Domu zdravlja tunel za dezinfekciju, a u Bolnici Zvornik prehrambene i bebi pakete za djecu koja se u porodilištu zvorničke Bolnice rode u toku Nedelje Crvenog krsta.

Dana Mićić, sekretar Crvenog krsta u Zvorniku, istakla je da je ovo jedna od tradicionalnih akcija koju sprovode svake godine u periodu od 8. do 15. maja.

„Na ovaj način želimo da obradujemo naše najmlađe sugrađane, odnosno njihove roditelje. Pored paketa za novorođenčad mi smo svake godine posjećivali i vrtiće, kao i  Centar za podršku djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama i donosili im različite poklone, a što ove godine, zbog pandemije virusa korona, nismo u mogućnosti da sprovedemo. Nadamo se da ćemo to realizovati u prvoj sedmici oktobra kada se obilježava Nedelja djeteta.“

U naredna dva dana predstavnici zvorničkog Crvenog krsta sa volonterima obići će deset najugroženijih porodica, kao i deset porodica sa četvoro i više djece i svima uručiti pakete hrane, obuće i higijenskih sredstava.