Око 1.000 учесника учествовало у „Градској трци“

Око 1.000 учесника учествовало у „Градској трци“

Око 1.000 учесника учествовало у „Градској трци“

Око 1.000 учесника учествовало у „Градској трци“

Зворник, 24.05.2019. године

„Градска трка“ коју Атлетски клуб Зворник организује у оквиру програма обиљежавања Дана града Зворника, окупила је и ове године око 1.000 учесника који су трчали 25 трка у главној градској улици.

У овој спортској манифестацији која се одржава пет година заредом, учествовали су  предшколци, основци, средњошколци, али и старији Зворничани у „спонзорисаној трци“ Маркета „Зворничанка“ и рекреативној трци у дужини од три километра.

Манифестацију је отворио Огњен Павловић, савјетник градоначелника Зворника, који је истакао да Градска управа подржава овакве и сличне спортске догађаје, нагласивши да Градска трка доприноси да мајске свечаности буду још љепше и разновсније.

– Драго нам је да је трка и ове године масовна и жељели би да прерасте у нешто још веће што ће окупити и учеснике из других градова, попут полумаратона или маратона – рекао је Павловић.

Славица Мандић, секретар зворничког Атлетског клуба, нагласила је да је Градска трка вид промоције спорта и атлетике у граду Зворнику.

– Трка је постала традиционална и окупила је ученике из зворничких школа и дјецу из предшколских установа, као и из атлетских клубова из Прњавора, Бијељине и Власенице.  Трчало се 25 трка, одвојено дјевојчице и дјечаци, и по разредима, а дужина стаза је била од 50 до 800 метара – рекла је Мандићева.

Она је нагласила да је „Градска трка“ подржана од стране пројекта „Смањивање фактора здравствених ризика“ – дио Б пројекта за Републику Српску под слоганом: „Трчањем против дувана, алкохола и нездраве исхране“.

4