Na Sokocu ugašeno više požara

Na Sokocu ugašeno više požara

SOKOLAC – Na području opštine Sokolac ugašena su četiri požara, u kojima nije bilo materijalne štete, ali je vatra u par slučajeva zaprijetila šumi i naselju, pa iz lokalnog Vatrogasnog odjeljenja apeluju da se vatra na pali na otvorenom bez stalne kontrole.

Nikola Šarac iz Vatrogasnog odjeljenja Sokolac rekao je Srni da je juče u popodnevnim časovima ugašen požar u selu Bukovik, gdje je gorjela suva trava i nisko rastinje.

Drugi požar ugašen je u selu Nehorići oko 15.00 časova, gdje je vatra sa suve trave zaprijetila kućama, pa su vatrogasci spriječili nastajanje velike štete.

Treći požar je ugašen u večernjim časovima u selu Podromanija, prema selu Mrvići, gdje je vatra sa suve trave i niskog rastinja zaprijetila da se proširi na šumu, pa su vatrogascima pomogli radnici sokolačkog Šumskog gazdinstva „Romanija“.

Četvrti požar ugašen je u selu Bijele Vode u kasnim popodnevnim časovima, gdje je vatra sa suve trave i niskog rastinja zaprijetila kućama u selu.

Prema podacima Područnog odjeljenja Civilne zaštite Sokolac, juče je na području Sarajevsko-romanijske i Gornjodrinske regije zabilježeno deset požara, na području Sokoca četiri, Istočnog Novog Sarajeva i Pala po dva, te Foče i Rogatice po jedan.

 

Pročitajte više na: Nezavisne Novine

Loading...