Vozači teretnih vozila uz znak protesta trubili na graničnom prelazu Gradiška

Kategorija: Klix.ba

Naime, oni se žale kako i po nekoliko dana čekaju na ovom granićnom prelazu i traže od vlasti da riješe problem transportovanja preko graničnih prelaza koje je otežano usljed globalne situacije sa pandemijom koronavirusa.

Dodatno izrevoltirani su jer, kako tvrde, policija kažnjave vozače ukoliko izađu iz svojih kamiona. Obzirom na to da po nekoliko dana čekaju na ovom prelazu gdje su kolone i do 8 kilometara, prinuđeni su nuždu vršiti vani.

Gradiska

Imate li razumijevanja za nas?Naše najavljeno trubljenje je ispoštovano, sa zakašnjenjem ali je završeno. Šta treba dalje da radimo?Ovo više ničemu ne vodi. Naše trube se daleko čuju! A iskreno se nadamo da će čuti i oni koji trebaju, prije nego preduzmemo radikalnije postupke. 💪

Posted by Teretnjaci.ba on Thursday, March 26, 2020

Na Facebook grupi Teretnjaci.ba najavljene su i radikalnije mjere ukoliko se nešto ne poduzme po pitanju transporta preko graničnih prelaza Bosne i Hercegovine.

Savjetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hoffman apelovao je na vozače teretnih vozila da koriste i ostale granične prelaze obzirom na to da nema potrebe da se na ovom stvaraju kilometarske kolone.

Današnjoj video-konferenciji rukovodstva policija zemalja Evrope unije po prvi put učestvovala je i Granična policija BiH, tom prilikom ukazali su na problem s kojim se suočavaju prevoznici BiH pri obavljanju transportnog prevoza.

Jutros je formirano i operativno tijelo na nivou BiH i Hrvatske koje bi trebalo izvijestiti o stanju na graničnim prelazima kako bi se krenulo u rješavanje problema.

Loading...