Народна библиотека и музејска збирка

„У НАРОДНА БИБЛИОТЕКА И МУЗЕЈСКА ЗБИРКА

Светог  Саве бр. 9, ЗВОРНИК

Teл. : 056-211-234; 056-210-260

Фах.: 070/311-690

e-mail: [email protected] ; [email protected]

Народна библиотека и музејска збирка у Зворнику, која је са радом почела давне 1946. године,  представља спој традиционалног и модерног, чувар је знања и мост између прошлости и будућности.

Управо зато Народна библиотека и музејска збирка Зворник постоји дуго и најбрже се прилагођава модерним технологијама и промјенама укуса и потребама корисника.

Улагањем у библиотеку чува се идентитет средине и нације, наслијеђе и културна баштина, све оно што као писани, аудио, видео и сликовни траг идентификује један народ и земљу.

Цивилизације које нису имале своје писмо и библиотеке да прикупе и сачувају написано, нису остале упамћене.

Остали су они народи који су записивали и чували своје писане изворе.

Свјесни велике одговорности која је на библиотекама, запослени у Народној  библиотеци и музејској  збирци Зворнику биљеже добре резултате и држе корак са савременим токовима модерног библиотекаства.

У многим областима зворнички библиотечки радници су узор другима и пионири у спајању старог и новог, у културној, просветној, хуманистичкој и социјалној улози коју врше у локалној средини и окружењу.

То показује повећање и проширење услуга, коришћење савремених технологија и интернет презентације, разноврсни програми чиме Народна библиотека и музејска збирка Зворник остаје центар културне средине и чувар локалног наслијеђа.

ЈУ Народна библиотека и музејска збирка Зворник, смјештена је објекту Касина у центру града. Располаже са 70 000 наслова различитих стручних група које су доступне становницима општине Зворник и регије.

У оквиру библиотеке ради читаоница са 20 мјеста у којој се свакодневно могу прочитати дневна и недељна штампа.

Нашим суграђанима су на располагању и пет компјутера који имају интернет везу.

Стална етнографска и археолошка поставка наше музејске збирке, као и тематске изложбе, су такође важан сегмент нашег рада који препоручујемо нашим суграђанима али и гостима.

У Народној библиотеци Зворник се организују бројини едукативни садржаји за најмлађе и тинејџере, али и за одрасле. Ту су и бројне књижвне и вечери поезије на којима се наши суграђани могу дружити са познатим писцима али и завичајним писцима и пјесницима.

Народна библиотека и музејска збирка Зворник ради од 7 – 19 сати, суботом од 8 – 13 сати.