Karantensko naselje zapelo na carini: Radončić osobno zvao šefa

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koordinaciono tijelo BiH za zaštitu i spašavanje i Ministarstvo sigurnosti BiH traži da direktor Uprave za neizravno oporezivanje Miro Džakula poduzme mjere u roku odmah da njegov ured u Sarajevu deblokira  sredstva i opremu Međunarodne organizacije IOM, kojim bi se hitno formiralo karantinsko naselje.

Naselje bi služilo za smještaj 1.000 ilegalnih migranata, čime bi se i preostali migranti sklonili sa sarajevskih ulica, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Služba za poslove sa strancima BiH upoznala je Ministarstvo sigurnosti BiH da su im, kako navode, dežurni carinici u Sarajevu priopćili kako će robu koja čeka, cariniti tek prvi radni dan, u ponedjeljak.

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić, kao predsjednik Koordinacionog tijela traži od svih državnih zaposlenika da zaborave vikende, slobodne dane i vikend odnos prema poslu, jer se radi o minutama važnim za javno zdravlje.

Radončić je, navode iz ministarstva, čak i osobno zvao i čeka da mu se javi nadležni šef carinarnice. Ministarstvo sigurnosti BiH će, tvrde, koristiti javnost kao najvećeg saveznika kako bi prestala situacija u kojoj smo dovedeni da prvi čovjek Ministarstva i Koordinacionog tijela BiH mora osobno da zove da bi pojedine institucije imale odgovoran odnos prema pandemiji.

Zbog ovoga će Koordinaciono tijelo tražiti od direktora UNO Mire Džakule da ispita situaciju, naredi puno funkcioniranje carine i vikendom, jer će ovakvih situacija da svi carinici moraju raditi vikendom, biti sve više, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Pročitajte više na: Bljesak Mostar

Loading...