Daniela TrezziFoto: FacebookPoslušajte vest preko audio fajla

Italijanska medicinska sestra, nakon što je pozitivno testirana na korona virus, oduzela je sebi život zbog bojazni da će zaraziti druge, saopštio je savez medicinskih sestara.

Danijela Trezi (34) radila je na liniji prve krize na korona virusu u bolnici u Lombardiji, najteže pogođenom regionu Italije.

Nacionalna federacija medicinskih sestara Italije potvrdila je njenu smrt i izrazila svoju „bol i strepnju“ u sinoćnjoj izjavi, prenosi engleski „Dejli mejl“.

Savez je rekao da je medicinska sestra trpela „težak stres“ jer se plašila da će preneti virus drugima dok pokušava da pomogne.

FB Post

Danijela Trezi radila je na odeljenju intenzivne nege u bolnici San Gerardo u Monci, oko devet milja od Milana, ali bila je u karantinu nakon što je pokazala simptome korona virusa i testirana pozitivno na bolest.

Federacija medicinskih sestara je takođe otkrila da se „slična epizoda dogodila pre nedelju dana u Veneciji, s istim osnovnim razlozima“.

“Svako od nas je odabrao ovu profesiju za dobro i, nažalost, i za loše: mi smo medicinske sestre”, saopštila je federacija.

„Stanje i stres kojem su izloženi naši profesionalci su pod očima svih.“

Zastrašujuće scene iz bolnice u Kremoni: Mesta nema, oboleli sve mlađi

Generalni direktor bolnice San Gerardo, Mario Alparone, rekao je da je Danijela sedela bolesna kod kuće od 10. marta i da “nije bila pod nadzorom”.

Pravosudne vlasti sada istražuju njenu smrt, prenose lokalni mediji.

Podaci koje je u četvrtak objavio italijanski istraživački institut pokazali su da je oko 5.760 zdravstvenih radnika zaraženo koronavirusom.

<!–

Notification trigger paragraph test

–>