20200325 epa abed al hashlamoun  hebron Di018465252 previewFoto: abed al hashlamoun / EPA;Poslušajte vest preko audio fajla

U Kikindi je juče u tišini sahranjen policajac Radislav B., zvani Bata (59), prva žrtva korona virusa u Srbiji. Na poslednji ispraćaj otišao je bez pozdrava najbližih. Supruga, ćerka i sin, ma koliko su želeli i tražili da se oproste od Radislava, morali su da ostanu u karantinu.

Sahrana bez sveštenika

Na sablasno pustom Mokrinjskom groblju u Kikindi Radislava su na večni počinak ispratili brat Ljubiša i nekoliko članova dalje rodbine i jedan prijatelj. Zbog velikog straha od širenja virusa svi prisutni na sahrani nosili su zaštitne maske, a pogrebnici su bili i u zaštitnim odelima, piše „Kurir“.

Zbog mera donetih usled epidemije korona virusa u kapeli je pored sanduka moglo da stoji samo pet osoba. Nije bilo ni sveštenika da održi opelo, niti bilo koga da izjavi saučešće. Posle nekoliko minuta došlo je šest pogrebnika u zaštitnim odelima, koji su sanduk izneli iz kapele.

Od Radislava se potresnim govorom oprostio njegov prijatelj i kolega iz policije.

Pročitajte još:

(UŽIVO) JOŠ DVE ŽRTVE KORONA VIRUSA U SRBIJI Ukupno potvrđena 384 slučaja, zbog kršenja samoizolacije u pritvoru 108 OSOBA

„OBUZDAĆEMO OVU NEMAN“ Pred nama je EKSPONENCIJALNI RAST, naši lekari veruju u pobedu, ovo je 5 RAZLOGA zašto je to tako

Savetnica predsednika Srbije: U naredna 24 sata odluka o ZATVARANJU TRI GRADA

Dr Kon: SAJAM će se upristojiti, imaće toalete, natkasne, moći će da se koriste mobilni telefoni, to će biti ZAMENA ZA KUĆNU IZOLACIJU

POLOVINA ZARAŽENIH JE U BEOGRADU Kon: Imaćemo kapacitete za do 10.000 LJUDI

SLEDE NOVE MERE ZA TRI GRADA Vučić: Beograd, Niš i Valjevo najveća žarišta korone, danas očekujemo dramatičan skok zaraženih

– Bio je dobar i vredan čovek koji je svíma pomagao. I mene je najljubaznije moguće dočekao kada sam se zaposlio u policiji. Delili smo istu kancelariju čak 15 godina. I u dobru í u zlu, Stalno sam mu govorio: „Bato, uspori malo, nemoj toliko da juriš i radiš.“ Međutim, on to nije slušao. Uvek mu je na prvom mestu bilo da pomogne što većem broju ljudi. Nikada te nećemo zaboraviti – setnim glasom je, zadržavajući suze, rekao njegov kolega iz policije, prenosi „Kurir“.

Nesrećni čovek umro je kao što je sahranjen. Sam. Ni u poslednjim satima njegovog života supruzi i deci nije bilo dozvoljeno da ga posete i oproste se od njega.

Pročitajte još:

DA LI ĆE CENTAR BEOGRADA BITI IZOLOVAN? Radojičić: Kineski lekari će kazati da li je i kada to neophodno

Četvrta žrtva korona virusa u Srbiji je doktorka iz niškog doma zdravlja

Pet tekstova o KORONA VIRUSU koje morate da pročitate i podelite

SUMNJATE NA KORONU? Evo zašto nikako NE TREBA DA IDETE U DOM ZDRAVLJA, a kada će vam reći da baš to uradite

10 STVARI O KORONA VIRUSU Kako se prenosi, kako se zaštititi, ko je najugroženiji i koji su glavni SIMPTOMI

Kako da očuvate mentalno zdravlje usled STRAHA OD KORONA VIRUSA: Ima načina da izbegnete stres, a ostanete informisani

Bio slabog zdravlja

Podsetimo, Radislav B. Bata umro je 20. marta u KC Vojvodine kao prva žrtva koronavirusa u našoj zemlji. Ovaj nesrećni čovek, koji je radio u Sektoru za vanredne situacije MUP, smrtonosni virus je dobio od komšije sa kojim se družio, a koji je pre toga bio kod sina u Milanu evropskom žarištu korone. Na ovaj tragičan ishod uticalo je i to što je Bata bio lošeg zdravlja i što je imao nekoliko hroničnih bolesti.

Važni telefoni

Telefoni epidemiološke službe za sve informacije

Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa korona virusom: 064 8945 235

Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“: 011 2684 566

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

U cilju omogućavanja brže i efikasnije komunikacije građana sa nadležnim epidemiološkim službama, Ministarstvo zdravlja uvelo je dodatnih 20 brojeva telefona za sve informacije o korona virusu.

Ministarstvo zdravlja otvorilo je još 10 dodatnih dodatnih brojeva, a preko istog linka možete da dođe i do brojeva telefona svih domova zdravlja širom Srbije.

Otvorena je i jedinstveni kontakt centar za Kovid 19 – 19819

<!–

Notification trigger paragraph test

–>