pozar 01Foto: Mladen Šurjanac / RAS SrbijaPoslušajte vest preko audio fajla

U požaru koji je izbio rano jutros na Novom Beogradu stradalo je šest osoba, saznaje „Blic“, a među njima su majka i sin. Kako saznajemo iz zgrade su evakuisane tri osobe, a još šest osoba je povređeno.

Požar na Novom Beogradu, šestoro ljudi poginulo

Kako saznajemo, požar je izbio oko 4 ujutru u višespratnici zgrade, zbog čega je moralo da interveniše deset vatrogasnih ekipa.

Požar na Novom BeograduFoto: Mladen Šurjanac / RAS Srbija
Požar na Novom Beogradu

Jedna žena (68) je zadobila opekotine drugog stepena i odvedena je u bolnicu.

Prema prvim informacijama sa lica mesta požar je izbio na sedmom spratu, ali se proširio i na osmi, deveti i deseti. Vatrogasci su u jednom stanu pronašli tri osobe koje nisu davale znake života, u drugom stanu jednu, a u trećem još dve osobe.

Povređeni u požaru prevezeno su u Urgentni centar, kao i na Vojnomedicinsku akademiju. Nekoliko osoba se nagutalo dima, ali nisu životno ugrožene.

Deset vatrogasnih ekipa učestvovalo u gašenjuFoto: Mladen Šurjanac / RAS Srbija
Deset vatrogasnih ekipa učestvovalo u gašenju

Samo zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca, sprečeno da se vatra proširi na druge delove zgrade.

– Požar je sada lokalizovan. Na teren su izašla tri vozila VSJ „Zemun“ sa osam vatrogasaca, dva vozila VSJ „Voždovac“ sa osam vatrogasaca, kao i pet vozila VSJ „Zvezdara“ sa 14 vatrogasaca. Goreo je stan na osmom spratu, tri lica su evakuisana, a pronađeno je jedno beživotno telo. Još uvek nije utvrđeno da li je osoba preminula zbog požara – kažu za „Blic“ iz MUP Srbije.

– Naša ekipa od jutros dežura na licu mesta, moguće je da će ostati tamo još dva do tri sata kako bi ustanovili da li ima još povređenih ili otrovanih dimom – kažu iz Hitne pomoći.

Dogašivanje vatre je u toku.

Požar je izbio oko četiri ujutruFoto: Mladen Šurjanac / RAS Srbija
Požar je izbio oko četiri ujutru

Uskoro opširnije…

<!–

Notification trigger paragraph test

–>