beograd vanredno stanje 20.3.2020 korona virusFoto: Milan Ilic / RAS SrbijaPoslušajte vest preko audio fajla

Samo par sati nakon što je za nedelju najavljena totalna obustava javnog gradskog prevoza, kao i zatvaranje svih kafića, restorana i tržnih centara, premijerka Ana Brnabić je izašla sa najavom još restriktivnijih mera.

– Upravo sam završila sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem na kojem smo se dogovorili da krenemo sa još restriktivnijim merama. Kafići, restorani i tržni centri će biti zatvoreni već od subote u 20 časova, a ne od nedelje – rekla je Ana Brnabić.

Policijski čas – Beograd iz vazduha

Vlada Srbije će na sednici u subotu usvojiti odluku da je zabranjeno okupljanje više od pet ljudi, kako bi se sprečilo širenje korona virusa.

pročitajte i…

Infektivna klinika_030816_RAS foto Vladimir Zivojinovic (8)

PROČITAJTE JOŠ…

Pet tekstova o KORONA VIRUSU koje morate da pročitate i podelite

SUMNJATE NA KORONU? Evo zašto nikako NE TREBA DA IDETE U DOM ZDRAVLJA, a kada će vam reći da baš to uradite

10 STVARI O KORONA VIRUSU Kako se prenosi, kako se zaštititi, ko je najugroženiji i koji su glavni SIMPTOMI

Kako da očuvate mentalno zdravlje usled STRAHA OD KORONA VIRUSA: Ima načina da izbegnete stres, a ostanete informisani

Podsetimo, u ranim večernjim časovima obelodanjena je odluka da od nedelje bude kompletno ukinut i javni gradski prevoz.

Predsednik Vučić aplaudira zdravstvenim radnicima

Važni telefoni

Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa korona virusom: 064 8945 235. Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“: 011 2684 566.

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

U cilju omogućavanja brže i efikasnije komunikacije građana sa nadležnim epidemiološkim službama, Ministarstvo zdravlja uvelo je dodatnih 20 brojeva telefona za sve informacije o korona virusu.

Ministarstvo zdravlja otvorilo je još 10 dodatnih dodatnih brojeva, a preko istog linka možete da dođe i do brojeva telefona svih domova zdravlja širom Srbije.

<!–

Notification trigger paragraph test

–>