Ko je peti potvrđeni slučaj koronavirusa u Bihaću?

Otac već hospitaliziranog pacijenta u izolatoriju Odjela za infektivne bolesti Kantonalne bolnice „Dr. Irfan Ljubijankić“ peti je pozitivni slučaj na koronavirus u gradu Bihaću.

– Od četiri jutros poslana nalaza u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, pozitivan je bio samo uzorak uzet od oca pacijenta koji je već nekoliko dana hospitaliziran na Odjelu za infektivne bolesti. Kod njega za sada nema težih simptoma bolesti i nalazi se u kućnoj samoizolaciji – saopćio je direktor Kantonalne bolnice u Bihaću Hajrudin Havić.

Dodao je kako je mlađi muškarac, koji radi posao taksiste, i dalje u teškom stanju.

– U teškom je stanju, ali trenutno stabilan, odnosno nema pogoršanja njegove kliničke slike. Smješten je u izolatoriju Infektivnog odjela i pod stalnim je nadzorom našeg ljekarskog tima. Nadam se da smo s njegovim ocem zatvorili taj klaster s obzirom na to da su ostali testirani kontakti bili negativni – kazao je Havić.

Još dvije osobe pozitivne na koronavirus sa područja grada Bihaća su u kućnoj samoizolaciji, s blažim simptomima bolesti.

Prije dva dana, desio se i prvi smrtni slučaj – sedamdesetsedmogodišnje žene iz Bihaća, koja je bila hronični srčani bolesnik.

Istaknuto je i kako je nalaz migranta, koji je jučer preminuo u Prihvatnom centru Miral u Velikoj Kladuši, bio negativan. Ovim je potvrđeno da osoba nije bila zaražena koronavirusom pa će uzroci smrti državljanina Alžira biti utvrđeni naknadnom obdukcijom.

Prvi smrtni slučaj od koronavirusa u BiH bio je u Bihaću prije dva dana

Pročitajte više na: Dnevni Avaz Vijesti

Loading...