Sanders osudio homofobne napade na Butidžedža

Pit Butidžedž i Berni SandersFoto: Tanjug/AP

Demokratski senator Berni Sanders osudio je homofobne napade poznatog radijskog voditelja bliskog predsedniku Donaldu Trampu usmerene protiv Pita Butidžedža.

Voditelj Rash Limbou iz američkih konzervativnih krugova izrugao je bivšeg gradonačelnika Saut Benda u Indijani opisavši ga kao „37-godišnjaka koji na pozornici ljubi svog muža“.

Komentar je jako odjeknuo u javnosti jer je pre samo nekoliko dana Tramp hvalio tog voditelja, prenosi „Index“.

Tramp mu dodelio „medalju slobode“

Tokom govora o stanju nacije pred Kongresom, američki predsednik mu je dodelio „medalju slobode“, najviše civilno odlikovanje Sjedinjenih Država i zahvalio mu na „dugogodišnjoj predanosti našoj zemlji“.

„Među nama kao kandidatima postoje nesuglasice, ali napadi poput ovoga su neprihvatljivi. Homofobni komentari o Pitu Butidžedžu su skandalozni i uvredljivi. Zajedno ćemo okončati podele i mržnju koju seje Donald Tramp“, reagovao je Sanders.

Pročitajte još:

Tramp u Nju Hempširu osvojio NAJVIŠE GLASOVA u istoriji, Sanders za dlaku ispred Butidžidža

BITI ILI NE BITI Izbori u ovoj maloj američkoj državi održavaju se danas, a za nekog od kandidata će značiti KRAJ PREDSEDNIČKE TRKE

POBEDNICI I GUBITNICI Sanders učvrstio status favorita u Nju Hempširu, najveće iznenađenje senatorka SLOVENAČKOG porekla

Butidžedž nije direktno odgovorio na te napade.

„Ponosim se svojim brakom i svojim mužem“, jednostavno je odgovorio u četvrtak uveče tokom susreta s biračima u Las Vegasu.

On je tesno pobedio Sandersa na demokratskim predizborima u Ajovi, dok je u NJu Hempširuslavio Sanders.

<!–

Notification trigger paragraph test

–>

View more here: Blic Vesti

Share This Post

Loading...