Vučić u Minhenu razgovaraso sa funkcionerima iz EU, SAD i Kine

vucic minhen 21 foto Tanjug instagram buducnost srbijeavFoto: instagram Budućnost Srbije AV / Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je danas sastanke u okviru Minhenske bezbednosne konferencije razgovorom sa evropskim komesarom za budžet i administraciju Johanesom Hanom.

On je sa njim razgovarao o raznim temama u vezi sa Srbijom i regionom a posebno, kako je rekao, o kvotama za izvoz čelika.

Razgovoru prisustvuje i ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Vučić i VadepulFoto: instagram Budućnost Srbije AV / Tanjug
Vučić i Vadepul

Vučić se takođe sastao i sa nemačkim poslanikom Johanom Vadepulom, šefom radne grupe za Zapadni Balkan u Bundestagu. Vadepul je poslanik CSU/CDU.

Na sastanku je i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Pročitajte još…

I ŽELEZNICA I AUTOPUT U Minhenu potpisano pismo o namerama o obnovi infrastrukture između Beograda i Prištine, Vučić se zahvalio Grenelu i Trampu (VIDEO)

Vučić je na zvaničan instragam profil postavio fotografije sa sastanka sa Hanom, ali i sa nemačkim poslanikom.

Predsednik Srbije se u Minhenu sastao i sa izvršnim direktorom kompanije „Jigsaw“, Džaredom Koenom, objavljeno je na Instagram profilu „budućnostsrbijeav“.

Predsednik Vučić razgovarao je sa Koenom u okviru Minhenske bezbednosne konferencije.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Džaredom Koenom, izvršnim direktorom Jigsaw.

Vučić je još kao premijer Srbije, 2015. godine, razgovarao sa Koenom o mogućoj implementacija nekog od „Googl ideas programa“, a naročito programa za otkrivanje i suzbijanje terorizma.

„Jigsaw.google.com“, ranije poznat kao Gugl ideje, posluje kao podružnica kompanije „Alfabet“.

Vučić je jutros razgovarao i sa v.d. pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Filipom Rikerom, a teme su bile američko-srpski odnosi i situacija u regionu.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Ričardom Murom, političkim direktorom u Forin ofisu.

Takođe, učestvovao je i na 56. Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, koju je u 14 sati otvorio predsednik Nemačke Frank Valter Štajnmajer.

Tokom dana predsednik Srbije se sastao sa izvršnim direktorom Atlantskog saveta Dejmonom Vilsonom, a potom i sa političkim direktorom Forin ofisa Ričardom Murom.

U razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Kine Vangom Jiem, Vučić je poručio da će Srbija biti uz kineski narod.

„Uvek ćemo biti uz kineski narod i uvek ćemo biti zahvalni predsedniku Siju za sve što ste učinili za naš narod.“ – Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Vangom Jiem, ministrom spoljnih poslova NR Kine.

– Uvek ćemo biti uz kineski narod i uvek ćemo biti zahvalni predsedniku Siju za sve što ste učinili za naš narod – rekao je Vučić, objavljeno je na instagram profilu „budućnostsrbijeav“.

Predsednik SrbIje je juče rekao da će sastanak sa ministrom spoljnih poslova Kine, u okviru Minhenske bezbednosne konferencije, biti neverovatna čast za Srbiju, pošto je Vang imao veliki broj zahteva za bilateralu.

<!–

Notification trigger paragraph test

–>

View more here: Blic Vesti

Share This Post

Loading...