ŠPANSKA SERIJA „1 OD 5 MILIONA“ Sukob bivših saboraca ne jenjava, a sada ih je posvađao MOBILNI TELEFON?!

1 od 5 miliona kombo foto RAS Milan Ilic, ShutterstockFoto: Milan Ilic, Shutterstock / RAS Srbija

U najmanju ruku španska serija – tako danas izgledaju dešavanja u vezi sa Pokretom „1 od 5“ miliona, a poslednji povod za svađu bivših i sadašnjih članova je mobilni telefon koji je, navodno, ukraden.

Sve to ne bi bilo toliko zanimljivo da se ovaj problem ne rešava u javnosti, preko društvenih mreža i medija, ali i policije koja je u međuvremenu uključena.

Naime, Jelena Anasonović, jedna od pokretača protesta „1 od 5 miliona“, koja ga je u međuvremenu napustila, ustvrdila je da je sporni telefon na korišćenje dala Srđanu Markoviću, takođe jednom od organizatora protesta i da je on, verovatno nepažnjom, razbio ekran.

Jelena AnasonovićFoto: Snežana Krstić / RAS Srbija
Jelena Anasonović

Telefon joj je, kaže ona za „Danas“, majka kupila u Nemačkoj, da je od Markovića dugo vremena tražila da joj ga popravi i vrati, ali da na molbe nije dobijala odgovor.

– Probala sam i preko drugih članova „1 od 5 miliona“, Miodraga Simovića i Martina Bežinarevića da stupim u kontakt sa Srđanom, ali su svi moji pokušaji ostajali bezuspešni. Tek mi je nakon mog intervjua za „Blic“, posredno, Srđan poručio „tek sad nemam nameru da ga vratim“. U tom trenutku sam shvatila da sam ostala bez drugih opcija, a nisam želela da dižem glamu u medijima i jedino što mi je preostalo jeste da slučaj prijavim policiji u nadi da će se sve završiti diskretno. Nažalost, sve ono što sam želela da izbegnem se nekako desilo provlaćenjem kroz medije, tabloidizacija, neistine, nekakvi lični obračunu i slično – kaže Anasonović.

Poručila je i da sve to više govori o samoj organizaciji koja je, kako ocenjuje, izgubila kredibilitet i podršku u javnosti, upetljala se u svoje laži i želji za publicitetom, i počela da se „služi metodama svojstvenim vladajućoj garnituri, kao što su uvrede, lična diskreditacija i zamena teza“.

– Boreći se protiv Vučića i sami su postali Vučić. Sve to samo potvrđuje moje reči još iz novembra prošle godine, u koje mnogi tada nisu verovali – rekla je ona, ponovivši da „ne postoji veza između mene i Saveza ili pak Đilasa, ako je nekom tako draže“.

Ona dodaje da joj deluje da sve to ima za cilj da se fokus sa zaista bitnih problema i zajedničke borbe za demokratsko društvo preusmeri na nebitne stvari.

Sukob između nekadašnjih saboraca počeo je pre dva dana nakon što je Tea Vukadin, jedna od trenutnih organizatorki protesta „1 od 5 miliona“, u tviru sugerisala da je „uhapsi Nebojša“.

– Pozdrav iz policijske stanice. Uhapsi me danas Nebojša – napisala je ona na tviteru.

Na to joj je, između ostalih, odgovorila Dunja Simić, inače zaposlena u Ministarstvu unutrašnjih poslova, koja je navela da je u policijskoj stanici zbog „Vaše drugarice Jelene Anasonović“.

– U stanici ste jer je Vaša drugarica Jelena Anasonović prijavila da joj je ukraden telefon. Nemojte da izmišljate da ste uhapšeni – napisala je ona.

I zapravo, tada je krenula „igranka“ između starih i novih članova Pokreta „1 od 5 miliona“, koji je inače pre izvesnog vremena najavio izlazak na predstojeće izbore, pod izgovorom da „bojkot unesu u Skupštinu“.

Tea Vukadin je, inače, ovih dana objašnjavala medijima šta se dogodilo sa telefonom, ali je njena priča nešto drugačija od ove koju je ispričala Anasonović.

Pročitajte još:

Reakcije opozicije na izlazak „1 od 5 miliona“ na izbore: Od neverice do podsmeha

Bivši članovi „1 od 5 miliona“: Pokretu ne treba pridavati veću pažnju nego VREMENSKOJ PROGNOZI U ČILEU

Po njenom svedočenju, Anasonović prošlog leta ostavila telefon kod jednog od članova udruženja, kao i da su je oni više puta zvali da dođe po njega, ali da se ona nije javljala na pozive niti odgovarala na poruke.

– Onda smo čuli da će da prijavi Srđana za krađu telefona i na kraju se ispostavilo da ga je tužila za otuđivanje. Pošto je taj telefon bio kod jedne devojke, ja sam ga uzela da ga odnesem u servis, pa su me zvali kao svedoka. Išla sam jednom da dam izjavu, a u sredu sam bila da odnesem telefon, pošto Jelena neće da priča ni sa kim iz organizacije. Mi smo hteli da joj damo telefon, ali pošto je izabrala ovaj put, ja sam ga odnela u stanicu i ona će ga valjda pokupiti tamo – kaže Vukadin.

Tea VukadinFoto: Andrija Vukelić / Tanjug
Tea Vukadin

Ranijih dana mediji su preneli saznanja da je pomenuti telefon Anasonovićki poklonio predsednik SSP Dragan Đilas, ali Vukadin kaže da „ne zna da li je to taj telefon“.

<!–

Notification trigger paragraph test

–>

View more here: Blic Vesti

Share This Post

Loading...