Posle dvonedeljnog karantina u Francuskoj, SRBI IZ VUHANA STIŽU U SRBIJU

Ceska Prag  koronavirus 01 foto epa martin divisekFoto: Martin Divisek / EPA;

Četvoro držžavljana Srbije koji su iz Vuhana evakuisani i bili su dve nedelje u karantinu u Francuskoj stižu u nedelju u Srbiju. Njihov povratak organizovalo je Ministarstvo spoljnih poslova u saradnji sa francuskim vlastima, a nakon dvonedeljnog karantina u Eks-An-Provansu gde su prebačeni iz Vuhana u Kini.

Ministarstvo spoljnih poslova je sve vreme u kontaktu sa našim državljanima tokom njihovog boravka u karantinu, oni su testirani, nisu imali nikakve simptome virusne infekcije i osećaju se dobro. U preventivnoj izolaciji je drugih četvoro držžavljana Srbije, od 14, koliko ih je na brodu „Diamond Princeš“ u kojem je 5. februara proglaššen dvonedeljni karantin zbog virusa korona.

– Niko od njih, međutim, nema temperaturu i trenutno se dobro osećaju – izjavio je ššef srpske diplomatije Ivica Dačić, a navedeno je u saopšštenju Ministarstva za spoljne poslove koja je dostavljena medijima.

pročitajte i…

kruzer kombo foto EPA Franck Robinchon, Youtube USA TODAY

AVION SA SRBIMA IZ VUHANA SLETEO U FRANCUSKU Državljani Srbije sprovedeni u karantin

Dačić: Srbi evakuisani iz Vuhana, Francuska predvidela karantin od 14 dana

Srbin na kruzeru u IZOLACIJI VEĆ TRI DANA: Sam se prijavio upravi broda da je bio u kontaktu sa zaraženom osobom, čeka se da bude TESTIRAN

Ambasada Srbije u Tokiju je u redovnom kontaktu sa našim državljanima na brodu, a prema današnjim informacijama od 218 osoba s broda sa pozitivnim testom na virus, čak 110 je Japanaca, dok su preostali iz 18 zemalja. Kod osam pacijenata zabeležženi su težži simptomi bolesti.

Od ukupno 3.711 osoba koje su bile na brodu kad je uveden karantin pa do 13. februara u bolnice je premešteno 265 osoba. Za preostalih 3.446 biće omogućeno, a ukoliko su stariji od 80 godina i negativni su na virus, da izaberu da ostanu na brodu do kraja karantina ili će biti premešteni u adekvatni smeštaj koji će obezbediti japanske vlasti.

<!–

Notification trigger paragraph test

–>

View more here: Blic Vesti

Share This Post

Loading...