Oduzeli šest automobila višestrukim počiniocima prekršaja

Policija je u Bosanskoj Gradišci oduzela šest automobila od osoba koje su višestruki povratnici u izvršenju saobraćajnih prekršaja i koje imaju veće iznose neplaćenih novčanih kazni.

Kako je saopćeno iz PU Bosanska Gradiška, tokom pojačane kontrole učesnika u saobraćaju izvršeno je i privremeno oduzimanje šest vozila zbog bojazni da će vozači nastaviti s vršenjem prekršaja.

– Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju vrši se putem savremenih radarskih sistema namijenjenih za digitalno snimanje prekršaja prekoračenja brzine, bez zaustavljanja vozila, a u akciji su angažirani i službeni presretači – navedeno je iz policije. 

Ističu da je tokom provođenja pojačanih mjera i radnji, odnosno od 1. februara, radarskim sistemima do sada evidentiran 901 prekršaj prekoračenja brzine.

Podsjećaju da mobilni radarski sistem funkcionira u svim vremenskim uvjetima i da poseban efekt postiže u noćnim uvjetima, a moguće je i mjerenje brzine vozila na udaljenosti od 500 metara, u više saobraćajnih traka u oba pravca.


– Također, navedeni radarski sistem smanjuje mogućnost korupcije, jer svaki od uređaja ima memoriju na koju policijski službenik ne može utjecati, a vozačima koji počine prekršaj evidentiran radarskim sistemom, obavještenje o učinjenom prekršaju dostavlja se na prijavljenu adresu prebivališta – navode iz policije.

Zabilježili 901 prekršaj

Pročitajte više na: Dnevni Avaz Vijesti

Share This Post

Loading...